Türk savunma sanayii “deprem” için harekete geçti

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Yönetim Kurulu deprem felaketi kapsamında yardımcı olmak için Savunma Sanayii Başkanlığı’nda toplandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu’nun Kahramanmaraş merkezli ve ülkemizin bir çok ilini etkileyen deprem sonrasında yaptığı toplantıda, başta TSKGV iştirakleri olmak üzere, savunma sanayii şirketlerimizin deprem sonrasındaki yardım faaliyetleri için teyakkuza geçtiği vurgulandı.

Gerekli koordinasyonun AFAD ile sağlandığı belirtilirken, savunma sanayiinin arama kurtarma faaliyetlerine destek olacak bütün kabiliyet ve teknolojileriyle sahadaki ekiplerin emrinde olduğu ve bu anlamda sahaya gerekli ekipman sevkiyatına başlandığı ifade edildi.

 

Özellikle savunma sanayii şirketlerinde üretilen insansız araçlar, sensörler ve iletişim ekipmanları bu tarz afet durumlarında ciddi fayda sağlayabilecek sistemler olarak öne çıkıyor. Şimdilik hangi konularda sevkiyat yapıldığı ise resmi olarak açıklanmadı.

Kurumdan yapılan açıklamada “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sabır ve sağlık diliyoruz. Arama-kurtarma ekiplerimize çalışmalarında kolaylıklar temenni ediyoruz. Aziz Milletimize geçmiş olsun.” ifadeleri kullanıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada Türk savunma sanayii şirketlerinin deprem sonrası yardım faaliyetleri için teyakkuz halinde olduğunu vurgulamıştı.

Gün birlik olma günüdür!

Başta TSKGV iştiraklerimiz olmak üzere bütün savunma sanayii şirketlerimiz deprem sonrası yardım faaliyetleri için teyakkuz halindeler. Bütün çalışmalar @AFADBaskanlik ile koordinasyon içinde yürütülüyor. Allah ülkemizi ve milletimizi korusun.

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) February 6, 2023

 

Kaynak: DefenceTürk

Türk savunma sanayii “deprem” için harekete geçti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum