Mayın avlama gemileri İstanbul Boğazı’na intikal etti

26 Mart 2022 sabahı İstanbul Boğazı’nın Kuzey girişinde “mayın benzeri bir cisim” görüldü. Ardından Milli Savunma Bakanlığına bağlı birimler olay yerine intikal etti. Söz konusu cisime SAS personeli tarafından müdahale edilmeye başlandı. Durum üzerine İstanbul boğazındaki gemi geçişlerinden sorumlu olan Kıyı Emniyeti, İstanbul boğazını geçici olarak gemi geçişlerine kapattığını duyurdu.

Konuyla ilgili MSB tarafından yapılan açıklamada, “26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkiine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır.” ifadelerinde yer verildi.

Olaydan sonra bölgeye, Aydın sınıfı mayın avlama gemileri M270 TCG Akçay, M268 TCG Akçakoca ve M266 TCG Amasra ile 1 adet Tuzla sınıfı karakol botu P-1207 TCG Tekirdağ botu gönderildi. Sahil Güvenlik birimleri İstanbul Boğazı’nı kuzey yönlü geçerek bölgeye doğru geçiş yaptı. Yine bölgeye hava desteği olarak 1 adet S70 Seahawk helikopteri ve 1 adet deniz karakol uçağı sevk edildi.

İlerleyen vakitlerde Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Boğazı açıklarında bulunan mayına ilişkin yaptığı açıklamada “İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın, SAS timimiz tarafından etkisiz hâle getirildi.” ifadelerinde bulundu.

ResimGörsel: @egetulca

Kaynak: DefenceTürk

Mayın avlama gemileri İstanbul Boğazı’na intikal etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum