HMS Prince of Wales’in onarımları 2023 baharına kadar sürecek

İngiltere Donanması’nın uçak gemilerinden biri olan HMS Prince of Wales uçak gemisi, teknik bir arızadan dolayı tamir için kuru havuza alındı.

İngiltere Donanması’nın envanterinde aktif hizmette bulunan iki uçak gemisinden biri olan HMS Prince of Wales uçak gemisi, Ağustos 2022 yılında ABD’de tatbikata katılmak için denize açıldığı sırada yaşadığı teknik sebeplerden dolayı görevini iptal etti. Gemi Isle of Wight ‘ın güneydoğusu civarındayken teknik bir hasardan dolayı durmak zorunda kaldı.

Olayın ardından Ekim 2022’de gemi, tamir için İskoçya’ya götürüldü. Dalgıçlar ve mühendisler tarafından yapılan incelemeler sonucunda geminin sancak (sağ) pervanesinin arızalı olduğunu ve onu yerinde tutan bir bağlantının kırıldığı tespit edildi.

İngiltere Donanma Sözcüsü konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“HMS Prince of Wales’in sancak şaftındaki onarımların 2023 baharına kadar tamamlanması bekleniyor. Gemi daha sonra önceden planlanmış bir bakım dönemi için Portsmouth’a dönecek.”

Gemi ABD’de planlanmış bir tatbikata katılmak ve diplomatik ziyaretler için liman ziyaretlerinde bulunmak üzere denize açılmıştı. Arıza sonucu görevi iptal edilen HMS Prince of Wales uçak gemisinin yerine kız kardeşi HMS Queen Elizabeth uçak gemisi ABD’deki tatbikata katılmak için denize açılmıştı.HMS Queen Elizabeth Joint Warrior TatbikatıBirleşik Krallık Uçak Gemisi Görev Grubu

2015 yılından günümüze kadar İngiliz Donanmasında yer alan gemilerin oluşturduğu görev grubudur. Bünyesinde 9 gemi barındırmaktadır. Komutasında ise 2019 yılında göreve gelen Tuğamiral Steve Moorhouse bulunmaktadır. Grubun en önemli unsuru olan HMS Queen Elizabeth uçak gemisi 2014 yılında denize indirilmiştir. Projenin 3,1 milyar sterline mâl olduğu düşünülmektedir. 40 adete kadar hava aracı taşıma kapasitesine sahiptir.

  • HMS Queen Elizabeth (R08)
  • HMS Diamond (D34)
  • HMS Defender (D36)
  • HMS Kent (F78)
  • HMS Richmond (F239)
  • Trafalgar sınıfı denizaltı
  • RFA Fort Victoria (A387) unsurlarından oluşmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

HMS Prince of Wales’in onarımları 2023 baharına kadar sürecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum