Macaristan, ilk Leopard 2A7HU tanklarını teslim aldı

Macaristan’ın ilk Leopard 2A7HU ana muharebe tankını Almanya’dan teslim aldığı bildirildi.

22 Ağustos günü Facebook platformundan lhsn.hu’nun paylaşmış olduğu görsellerde, Leopard 2A7 tankının gelişmiş versiyonu Macaristan’da bir çekici römorkunda görüldü. Bu bağlamda görüntülenen tanklar, Avusturya ve Slovakya sınırlarına yakın, Kuzeybatı Macaristan’ın Győr-Moson-Sopron ilçesindeki bir dinlenme alanında görüntülendi. Army Recoginiton tarafından yapılan habere göre görüntülenen tanklar Leopard ailesinin 2A7HU versiyonu olarak adlandırılıyor.

Görüntülenen konvoyda ayrıca Leopard 2 ana muharebe tankı şasisini temel alan Bergepanzer 3 Büffel (Bufalo) araçları da bulunmakta. Yakın zamanda gelen araçların şimdilik bir örnek hedefli hizmet verdiği bildiriliyor. Bu örnek araçların, Macar müşterilerin vermiş oldukları siparişlerin bir kısmını aldıktan sonra üretici firmanın merkezine iade edilmesi ve devam eden üretim için bir referans görevi görmesi amaçlanıyor. Bu uygulama, PzH 2000 Obüsleri projesinde de uygulanmıştı.

2018 yılının Aralık ayı içerisinde, Macaristan’ın Almanya merkezli savunma şirketi olan KMW (Krauss-Maffei Wegmann) ile askerî kabiliyetlerini modernize etmek için bir sözleşme imzaladığı bildirilmişti. Bu sözleşme içeriğinde 44 adet Leopard 2 A7+ ana muharebe tankı ve 24 adet PzH 2000 obüs alımını içermekteydi. Ayrıca Macaristan; eğitim amaçlı olarak KMW’den 12 adet 2. el Leopard 2A4 ana muharebe tankı da satın aldı. Bu girişimin amacı Avrupa coğrafyasındaki farklı sistemlerin arasında daha fazla işbirliğini teşvik etmekti.

Leopard 2A7HU modeli, yükseltilmiş motor ve aktif koruma sistemlerine sahip olması beklenen yeni Leopard 2A8 varyantının geliştirilmesinde rol oynamaktadır. Leopard 2A8’in ilk teslimatlarının 2025 civarında başlaması bekleniyor. Leopard 2A7HU varyantının tespit edilen özellikleri arasında FN Herstal UKSS, geliştirilmiş çatı koruması, otomatik hedef izleme özelliğine sahip yükseltilmiş FCS ve yeni PERI RTWL stabilize komutan görüşü yer almaktadır.

Tank, 2A7+ varyant ailesinin bir üyesidir ve her bir varyantın siparişi başlatan ülkenin adını alması ve Leopard’ı kendi özel gereksinimlerine göre uyarlaması ile karakterize edilmektedir. Bunun bir örneği, Katar için özel olarak tasarlanan Leopard 2A7Q varyantıdır.

Katar Ordusu’na ait Leopard 2A7Q (Görsel: Defence Blog)

Leopard 2A7+, Leopard 2A6 modelinin gelişmiş koruma ve keşif yetenekleri sunan gelişmiş halidir. Fransa’daki Eurosatory 2010 etkinliğinde görücüye çıkan tank, Alman Ordusu tarafından test edilmiş ve kalifikasyona tabi tutulmuştur. Kanada tarafından NATO komutası altında Afganistan’da konuşlandırılan tank, aynı zamanda Suudi Arabistan’a birim satma anlaşması da dahil olmak üzere ihracat onaylarına tabi tutulmuştur. Leopard 2A7+, sürdürülebilirliği artırmak için dijitalleştirilmiş teknolojiyi ve çok işlevli kullanıcı konseptini birleştirmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Macaristan, ilk Leopard 2A7HU tanklarını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum