Tayvan’dan Harpoon Kıyı Savunma Füze Sistemi tedariki

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilere göre Boeing, Tayvan’a 500 milyon dolar tutarında Harpoon Kıyı Savunma Sistemi tedarik edecek

Söz konusu sözleşme, Tayvan hükumetine destek amaçlı, Harpoon Kıyı Savunma Sistemi Fırlatma Sistemine (HCDS) ait özellikle 100 adet Fırlatıcı Taşıyıcı Birimlerini, 25 adet Radar Birimlerini ve HCDS eğitim ekipmanının üretimini ve teslimatını kapsamaktadır.

245 milyon dolar tutarındaki Yabancı Askeri Satış fonu, sözleşmede geçen zaman aralığında geçerli olacak ve mali yılın sonunda sona ermeyecek. Söz konusu sözleşme, ABD Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı sorumluluğunda devam edecektir.

Harpoon, McDonnell Douglas (Boeing Defence, Space & Security) tarafından geliştirilen ve üretilen, tüm hava koşullarına uygun, ufuk içi bir gemisavar füzesidir. Harpoon gemisavar füzesinin, AGM-84E SLAM ve daha sonra geliştirilen AGM-84H/K SLAM-ER seyir füzesi varyantları mevcuttur.

Harpoon füzesi, kara ve deniz hedefleri vurmak için GPS destekli atalet navigasyonunu kullanmaktadır 227 kilogramlık savaş başlığı, kıyı savunma alanları, karadan havaya füze alanları, açıkta bulunan uçaklar, liman/sanayi tesisleri gibi çok çeşitli kara tabanlı hedeflere ve limanlarda bulunan gemiler dahil olmak üzere  farklı hedeflere karşı ölümcül ateş gücü sağlayabilmektedir.

Harpoon füzesi, uçaklardan (AGM-84), gemilerden (RGM-84), denizaltılardan (UGM-84) veya seyyar kıyı savunma araçlarından ateşlenebilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Tayvan’dan Harpoon Kıyı Savunma Füze Sistemi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum