Kore Donanması yeni denizaltılarında Indra SIGINT sistemini kullanacak

Kore Cumhuriyeti Donanması KSS III Batch 2 Denizaltıları için Indra SIGINT sistemini kullanacak 

Dünyanın önde gelen teknoloji ve danışmanlık şirketlerinden Indra, Kore Cumhuriyeti (ROK) Donanmasına teslim edilecek Batch II denizaltılarının ilki olan KSS III denizaltısını % 100’e yakın çalışma bandında sinyallerin yakalanmasını sağlayan Pegaso elektronik savunma sistemi ile donatmak için Kore DSME tersanesi ile sözleşme imzaladı.

Sistem, uçak ve gemi sinyallerinin %100’e yakınını tespit ve tanımlayabilme kapasitesine sahiptir. Ayrıca, gerçek zamanlı olarak operasyonel elektronik savaş düzeninin oluşturulmasında, komuta kararlarının verilmesine yardımcı olma ve tüm filonun desteklenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

KSS III Batch 2 Denizaltı

Sistem, radar ve iletişim sinyalleri ölçüm destek sisteminin (RESM/CESM) işlevlerini birleştirerek istihbarat toplamak için (SIGINT) ortamında yayılan elektromanyetik sinyalleri izler. Verimliliği arttırmak, yerden tasarruf sağlamak ve denizaltının radar bölümünü küçültmek için her iki sensörü tek bir antene entegre ederek düşmanın onu algılamasını zorlaştırmaktadır. Ayrıca, denizaltının çevresindeki herhangi bir gemi veya uçağın müdahale olasılığını neredeyse %100’e çıkarmak için geniş bir radar ve iletişim bantları spektrumunu anında kapsayan Gerçek Geniş Bant Dijital Alımı içermektedir.

Bu gelişmiş sistem, Kore Cumhuriyeti Donanmasının etkinliğini, durumsal farkındalığını ve her görevde gözetleme, keşif, caydırma yeteneklerini güçlendirecektir. Pegaso sistemi, tüm filo için yüksek değerli istihbarat toplamanın yanı sıra, operasyon alanında Elektronik Savaş Düzenine (EOB) gerçek zamanlı olarak etkin bir şekilde katkıda bulunacaktır. Bu, Indra SIGINT sistemi tarafından sağlanan verilerin, komutanın karar verme sürecinde ve konuşlandırılmış diğer platformlar tarafından yürütülecek operasyonun taktiksel planlanmasında hayati önem taşıyacağı anlamına gelmektedir.

Şirket, Pegaso sisteminin Koreli bir şirket olan Hanwha Systems tarafından geliştirilen savaş sistemine (CMS) üst düzey entegrasyonunu sağlayacak. Ayrıca, denizaltı platformlarında elektronik savunma sistemlerinin kullanımı için doktrini tanımlamada Kore Cumhuriyeti Donanmasını desteklemek için özellikle operasyon alanlarında iletişim sinyal istihbaratı alanında DSME tersanesi ile birlikte çalışacak. Bununla birlikte detaylı çalışma için özel yazılım araçlarını kullanarak sonraki analiz için görevde meydana gelen her türlü sinyali, veriyi ve olayı kaydedebilir.

Kaynak: DefenceTürk

Kore Donanması yeni denizaltılarında Indra SIGINT sistemini kullanacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum