Ukrayna istihbaratı bir Rus casusu daha yakaladı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Transcarpathia’da faaliyet gösteren bir Rus casusu gözaltına aldı.

Ukrayna Güvenlik Servisi; Transcarpathia’daki kritik altyapıları fotoğraflayan bir Rus casusunu gözaltına aldı. Rus casus; yakın zamanda bölgedeki Berehovo ilçesinin yerleşim yerlerinden birinde bir ev kiraladı ve bölgedeki kritik altyapıları fotoğraflayarak Ruslara iletti. Transcarpathia’da Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alınan Rus casusun aramalar sırasında üzerinde;

  • Rus rublesi cinsinden nakit

  • Rus bankasının kartları

  • Gaz kutuları
  • Tabanca

bulundu. SBU ise olay hakkında “Suçlu gözaltına alındı ​​ve Ceza Kanunu’nun 113. maddesi (sabotaj), 263. maddesi (silah, mühimmat veya patlayıcıların yasadışı kullanımı) uyarınca şüpheyle rapor edildi. SBU Ukrayna’yı korumak için sistematik çalışmaya devam ediyor!” ifadelerinde bulundu.

SBU, Rus askerî istihbaratına çalışan casusu yakaladı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) karşı istihbaratı, Temmuz 2021’de Rus askerî istihbaratı adına casusluk yapan bir kişiyi yakaladığını açıkladı. SBU tarafından yapılan açıklamada, karşı istihbarat görevlilerinin Kirovohrad bölgesinde gözaltına aldığı Ukrayna vatandaşının, Rusya Federasyonu topraklarındaki organize suç grubunun üyesi olduğu ve Rus askerî istihbaratı (GRU) adına casusluk yaptığı belirtildi.

Ukrayna istihbarat yetkilileri, casusun Ukrayna’ya döndükten sonra Rus askerî istihbaratı adına yerel yetkililer ve askeri personel hakkında bilgi topladığını belgelediklerini açıkladı. Casusun ikametinde yapılan aramalarda; topladığı verilerin yanı sıra Rusya’ya ve Rusya tarafından “geçici olarak işgal edilen” bölgelere yaptığı geziler, aile bağlarına dair fotoğraflar/belgeler, mülk kayıtları vb. ele geçirildi. Gözaltına alınan casus, toplanan verileri kapalı bir iletişim kanalını kullanarak iletirken faaliyetlerinin karşılığında Rusya Federasyonu’nun ulusal para biriminde bir banka hesabına ödeme alıyordu.

Casusun ikametgahının aranması sırasında, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı temsilcisi ile iletişim için kullandığı materyaller, Rus devlet bankası Sberbank banka kartları, Rus kamu ve özel sektör personeline ait sertifikalar bulundu. Şu anda casus Ukrayna iç hukuku kapsamında, Ukrayna Ceza Kanunu’nun 111. maddesine (vatana ihanet) göre, bir suç işlediği için tutuklandı.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna istihbaratı bir Rus casusu daha yakaladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum