TCG ANADOLU ve ABD’nin uçak gemisinden ortak eğitim

TCG ANADOLU, USS GERALD R. FORD uçak gemisi ile ortak eğitim icra etti.

TCG ANADOLU, ABD Donanması’na bağlı USS GERALD R. FORD uçak gemisi ile ortak eğitim icra etti. Yapılan eğitimde TCG ANADOLU ile birlikte TCG GÖKÇEADA, TCG GEDİZ ve TCG GÖKSU da yer aldı.

Buna ek olarak Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda TCG GÖKÇEADA’nın USS GERALD R. FORD, USS NORMANDY ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı HS ELLI ile de eğitimler gerçekleştirdiği aktarıldı. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“NATO Daimî Deniz Görev Grubu-2 görevine iştirak eden TCG GÖKÇEADA, ABD Deniz Kuvvetleri unsuru USS GERALD R. FORD, USS NORMANDY ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri unsuru HS ELLI ile eğitimler gerçekleştirdi.”

TCG ANADOLU’nun kızılötesi arama takip sistemi test edilmişti

Türk Donanma tarihinin en büyük platformu olma ünvanını taşıyan TCG ANADOLU, bir çok alt yüklenici ve üniversite ortaklığında inşa edilmişdi. Bu bağlamda gemi, üzerinde taşıyacağı hava araçları ve amfibik araçların yanı sıra çok ciddi sensör yüküne de sahip. Bu sensör kabiliyetlerden biri olan PİRİ-KATS da (Kızılötesi Arama Takip Sistemi) gemide bulunmakta.

ASELSAN’ın yayınladığı A BÜLTEN’de TCG ANADOLU’ya entegre edilen PİRİ-KATS sisteminin testine ilişkin bir bölüm ayrılmıştı. Bölümde sistemin önemine ve testin nasıl yapıldığına değinilmişti. Bahse konu yazıda Türk Hava Kuvvetlerine ait 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkış yapan 2 adet F-16 Blok 50+ savaş uçağının Marmara Denizi’nde test seyiri gerçekleştiren TCG ANADOLU’nun üzerinde yakından birkaç sortilik uçuş gerçekleştirdiği aktarılmıştı.

 

PİRİ-KATS, ASELSAN tarafından geliştirilen bir Kızılötesi Arama Takip Sistemidir. TCG ANADOLU’da aktif olarak kullanılan sistem, menzilinde bulunan ve TCG ANADOLU’nun çevresinde görev yapan düşman savaş uçağı, gemisavar füzeleri ve seyir füzeleri gibi tehditlerin tespitinde önemli rol oynayacak. Bu kapsamda PİRİ-KATS, radarlara göre daha etkin sonuç verebilmekte.

Kaynak: DefenceTürk

TCG ANADOLU ve ABD’nin uçak gemisinden ortak eğitim Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum