Çekya’ya Leopard 2A4 tankı teslimatı

Çekya Ordusu, Almanya’nın hibe ettiği ilk Leopard 2A4 ana muharebe tankını düzenlenen törenle teslim aldı.

Çekya Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre Çekya, Almanya’dan ilk Leopard 2A4 ana muharebe tankını resmi törenle teslim aldı. Gerçekleştirilen törene Çekya Savunma Bakanı Jana Černochová, Çekya Genelkurmay Başkanı Karel Řehka, Almanya Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Benedikt Zimmer katıldı.

Çekya ordu modernizasyonu kapsamında envanterinde bulunan eski Sovyet tankları T-72 ana muharebe tanklarını Almanya’nın geliştirdiği Leopard 2A4 tankları ile değiştiriyor. Çekya ile Almanya arasında imzalanan anlaşmaya göre 14 adet Leopard 2A4 tankı ve 1 adet Bergenpanzer 3 zırhlı kurtarma aracı teslim edilecek.

 

Törenden sonra açıklamalarda bulunan Çekya Savunma Bakanı Jana Černochová:

“Alman tanklarının teslimatı Çekya’nın ordusunu modernize etme konusunda ciddi olduğunun kanıtıdır. Leoparlar sayesinde Sovyet teknolojisine bağımlılığın çıkmazından kurtulacağız. Arkadaşlar arasında verilen sözün geçerli olduğunu takdir ediyorum.” dedi.

Çekyalı tank sürücüleri, Almanya’nın Münster kentinde bulunan eğitim sahasında eğitimlerini tamamladı. Eğitimde, Çek Cumhuriyeti’nden sekiz tanker, Leopard 2’yi Leopard 2 NJ sürücü kursu versiyonuyla nasıl çalıştıracaklarını öğrendi. Eğitilen askerler diğer askerleri Çekya’da eğitmeye devam edecek.

Çekya’ya teslim edilen ilk Leopard 2A4 ana muharebe tankı Görsel: Çekya Savunma Bakanlığı

Çekya’da bulunan eski Sovyet yapımı tanklar ise Rusya ile olan savaşta kullanılması için Ukrayna’ya gönderildi. Slovakya da benzer bir hamle ile envanterinde bulunan eski Sovyet yapımı tankları Ukrayna’ya göndermişti. Yapılan yardımlar karşılığında da 19 Aralık’ta Almanya, Slovakya’ya ilk Leopard 2A4 ana muharebe tankını teslim etmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Çekya’ya Leopard 2A4 tankı teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum