Kalashnikov Grubu yeni İHA ve kamikaze sistemler geliştirecek

Yaygın olarak kullanılan AK serisi saldırı tüfeği ailesinin üreticisi olan Kalashnikov Grubu, modern muharebe koşullarına uygun füze ve İHA sistemleri üretecek.

Günümüzün modern muharebe alanlarında başta Rus Ordusu için tasarlanan AK saldırı tüfeği ailesinin ve birçok askerî teçhizatın üreticisi olan Kalashnikov Group (Kalaşnikov Grubu), yeni bir sektörde üretime gireceğini belirtti. Rusya’da günlük basım yapan Kommersant Gazetesi’ne demeç veren Kalashnikov Grubu Başkanı Alan Lushnikov, yakın bir tarihte at-unut prensipli mühimmatlara, kamikaze sistemlere ve İHA sistemlerine ağırlık verileceğine değindi.

Verdiği demeçte Lushnikov:

“Gelecekteki savaşın; fiziksel, dijital ve radyo elektronik savaş bileşenlerini içeren bir sistemin, başka bir sistemle savaşması muhtemeldir. Bu bağlamda, kamikaze İHA ve keşif İHA’ları gibi taktik seviyeli silahların geliştirilmesinde ilerlememiz gerektiğine inanıyoruz.

Detayları henüz açıklamayacağım ama üzerinde ciddi bir şekilde çalıştığımızı söyleyebilirim. Teknolojiler ve yetkinliklerle ilgili olarak büyük bir temel oluşturduk, ürünlerimiz zaten test ediliyor ve müşterimizle bu sistemlerin entegrasyonu konusundaki çalışmalarımızı  gizlilikle ilerletmekteyiz.”

ifadelerine yer verdi.

Zala Aero firması tarafından üretilen “Lancet” sistemi

Kalashnikov Grubu başkanı, şirketin ürünlerini sürekli olarak modernize ettiğini ve bu alanda Savunma Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde olduğunu da belirtti. Lushnikov’un açıklamaları her ne kadar bu şirketin üretiminin piyade sistem ve silahlara ek olarak yeni bir alana giriş yaptığını gösterse de, şirketin; daha öncesinde kamikaze İHA sistemleri üzerinde deneyimi bulunmakta. Bu deneyim ise KUB kamikaze İHA sistemiyle gelmektedir.

KUB kamikaze İHA

KUB, ZALA Aero (Kalashnikov şirketler grubunun bir yan kuruluşu) tarafından geliştirilen bir kamikaze İHA sistemidir. Army Technology tarafından da aktarıldığı üzere KUB kamikaze İHA, Rus silahlı kuvvetlerinin 2015 ve 2018 yılları arasında Suriye’deki muharebe deneyimine dayanılarak ihtiyaca göre tasarlandı. Uluslararası tanıtımı 2019 yılının Şubat ayı içerisinde Abu Dabi’de düzenlenen IDEX (Uluslararası Savunma Fuarı)’te yapıldı. Günümüzde KUB-E varyantı da bulunmaktadır.

KUB kamikaze İHA sistemi, bir adet elektrik motoru ünitesinden güç almaktadır. Güç ünitesi ile 80 km/s ile 130 km/s arasındaki hızlarda seyahat edebilmektedir. İHA, yapısı itibariyle 1.21 m kanat açıklığına, 0.95 m uzunluğa sahiptir. KUB, maksimum 3 kg’a kadar sensör ve patlayıcı savaş başlığı taşıyabiliyor.

Ayrıca bu sistem 30 dakika havada kalabiliyor ve yaklaşık 40 km menzildeki hedefleri vurabiliyor. KUB sisteminin hedeflerini vurması ise dikey bir yörüngeden gerçekleştiriliyor. Bu sistem, zırhlı muraherebe araçlarına özellikle tanklara karşı alternatif olarak düşünüldüğünde önemli bir güç çarpanı olabilir.

Kaynak: DefenceTürk

Kalashnikov Grubu yeni İHA ve kamikaze sistemler geliştirecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum