Kara Kuvvetlerine Bayraktar TB2 teslimatı

Kara Kuvvetlerine 6 adet Bayraktar TB2 teslim edildi.

Kara Kuvvetlerinin havadan istihbarat, gözetleme ve keşif ihtiyaçlarının karşılanması için tedarik edilen 6 adet Bayraktar TB2 SİHA’nın muayene ve kabul işlemlerinin tamamlandığı açıklandı. Gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Milli Savunma Bakanlığı,

“Kara Kuvvetlerimizin havadan istihbarat, gözetleme ve keşif ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla tedarik faaliyetleri yürütülen 6 adet Bayraktar TB2’nin muayene ve kabul işlemleri tamamlandı. Söz konusu SİHA’ların Temmuz ayının ilk haftasında envantere alınması planlanmaktadır.”

ifadelerini kullandı.

Kara Kuvvetlerine CATS entegreli Bayraktar TB2 SİHA teslimatı

T.C. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir 2022 yılının Şubat ayında Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na yapılan yeni Bayraktar TB2 S/İHA teslimatlarını duyurmuştu. Bu bağlamda Demir, teslim edilen TB2’lerde ASELSAN CATS Elektro Optik sisteminin kullanıldığını eklemişti.

SAHA EXPO 2021’de Baykar Teknoloji ile ASELSAN arasında Bayraktar TB2 S/İHA için ASELSAN CATS Elektro Optik Sistemi sipariş sözleşmesi imzalanmıştı. Tedarik edilecek CATS Elektro Optik Sistemleri yurt içinde kullanılacak Bayraktar TB2’ler için sipariş edilmişti.

Millî sistemler tek karede: ASELSAN CATS Sistemi ve MAM-L Mühimmat

Aynı zamanda Mayıs 2021’de Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yeni Bayraktar TB2 SİHA teslimatı yapılmıştı. CATS kameralarının SİHA’larla beraber hizmete girdiğini Twitter hesabı üzerinden paylaşan İsmail Demir, CATS kameralarının güçlendirmesine ambargolardan sonra hız verdiklerini belirtmişti. Kasım 2020’de Bayraktar TB2 üzerinde MAM-L ile ilk atış testi icra edilen CATS’in kuvvete teslimatlarının yanı sıra iyileştirme çalışmaları da devam ediyor.

Kaynak: DefenceTürk

Kara Kuvvetlerine Bayraktar TB2 teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum