ZMA modernizasyonu projesinde ilk teslimat yapıldı

ASELSAN, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) modernizasyonu projesinde ilk teslimatı gerçekleştiriyor.

ASELSAN, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) modernizasyonu projesinde ilk teslimatı yapılan törenle gerçekleştiriyor. Bu kapsamda törende açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir,

“ZMA Modernizasyon Projesi ile 134 adet eski nesil silah kulesine sahip aracımıza modern insansız kule entegre etmek suretiyle araçların ateş gücü, tehdit algılama ve uyarı sistemleri ile beka yetenekleri güç ve aktarma sistemlerindeki iyileştirmeler ile hareket kabiliyeti en üst düzeye getirdik. Bugün ilk aracın teslimi ile başlayan teslimatlarımızı 2024 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.”

ifadelerini kullandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan Zırhlı Muharebe Araçlarının (ZMA) ateş gücü, beka ve durumsal farkındalık yeteneklerinin artırılması, seyrüsefer yeteneği kazandırılması maksadıyla modernizasyonu ve lojistik desteğinin yurt içi geliştirme proje modeliyle tedariki amaçlanmıştır. Bu maksatla, Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak üzere ZMA Modernizasyonu Projesine yönelik Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında 31 Aralık 2019 tarihinde ana yüklenici sözleşmesi imzalanmıştır.

Proje kapsamında, ASELSAN ana yükleniciliğinde ZMA’ların yenileştirme ve iyileştirme faaliyetleri yapılacak, envanterde bulunan ZMA’lara 25mm NEFER Silah Sistemi, Lazer Uyarı Sistemi, Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Sürücü Görüş Sistemi, Yön Bulma ve Seyrüsefer Sistemi, KBRN Sistemi, Komutan, Nişancı, Personel ve Sürücü Gösterge Panelleri entegre edilecek.

Proje kapsamında, alt yüklenici FNSS tarafından ise ZMA platformlarında bakım, onarım faaliyetleri yapılacak, İklimlendirme Sistemi, Isıtma Sistemi, Yangın Söndürme ve İnfilak Bastırma Sistemi alt sistemleri platformlara entegre edilecek, zırh ve mayın koruma seviyeleri yükseltilecek.

Proje kapsamında Ekim 2022 itibarıyla kalifikasyon aşaması ile ilk teslimat partisi kapsamında yer alan iki aracın kabul ve muayene faaliyetleri başarıyla tamamlanmıştır. Proje kapsamında 133 aracın teslimatları için çalışmalar devam etmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

ZMA modernizasyonu projesinde ilk teslimat yapıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum