METE füzesi seri üretime hazır

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve minyatür boyutları ile dikkat çeken METE füzesi seri üretime hazır.

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve minyatür boyutları ile dikkat çeken METE füzesi seri üretime hazır. Bahse konu füzenin ilk test atışları Ekim 2021’de yapılmıştı. METE füzesinin ilk atış testi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapılan paylaşımla kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Demir, 2021’de ilk test atışı ile ilgili yaptığı paylaşımda şu paylaşımda bulunmuştu:

“ROKETSAN’ın geliştirdiği ve testleri süren METE, İHA-İKA-İDA’larda kullanılacak ve tek personel tarafından bombaatarla da ateşlenecek. METE füzemiz, Olimpiyat Şampiyonu okçumuz Mete Gazoz gibi hedefi 12’den vuracak!

 

IDEF’19’da YATAĞAN ismi ile tanıtılan mühimmatın konseptinin adı Milli Okçu Mete Gazoz’un Olimpiyat Şampiyonu olmasından sonra METE olarak değiştirilmişti.

 

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve yeni nesil 40 milimetre bombaatar silahları kullanılarak atılabilen Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE, mevcut konvansiyonel bombaatar mühimmatının sahip olduğu azami menzilin ötesinde etkiye sahip olmasıyla fark yaratıyor.

ROKETSAN, bu sistemi günümüzde meskûn mahal harp ortamındaki güvenlik güçleri için; keskin nişancı, toplu hedef ve düşmanla temasta takviyeye gelen unsurlar gibi tehditlere karşı, muharip güç etkinliğinin artırılması için harekete geçti.

METE, yaklaşık 1 kilogram ağırlığı ile birçok platformda kullanılabiliyor. Yarı aktif lazer arayıcı başlığı ile vuruş hassasiyeti yaklaşık 1 metre CEP olan ve 1000+ metre menzile ulaşabilen bu sistemin geliştirme çalışmaları sürüyor.

Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE’nin Teknik Özellikleri

Çap

40 mm

Uzunluk

~  50 cm

Ağırlık

~ 1,2 kg

Güdüm Sistemi

Yarı Aktif Lazer

Azami Menzil

~ 1000+ m

Vuruş Hassasiyeti

 1 m (CEP)

Fırlatma/Bırakılma Platformları

  • Dron’lar
  • Mini İnsansız Hava Araçları
  • Kara Platformları [insanlı/insansız]
  • Deniz Platformları [insanlı/insansız]
  • Silah Kuleleri [insanlı/insansız]
  • Bomba Atar

 

Kaynak: DefenceTürk

METE füzesi seri üretime hazır Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum