İtalya, Romanya’ya mayın avlama gemisi gönderiyor

Karadeniz’deki yüzen mayınlarla mücadelede İtalya’nın mayın gemisi göndereceği açıklandı.

28 Mart’ta Romanya Savunma Bakanı Vasile Dîncu, 57. Mihail Kogălniceanu Hava Üssü’nü ziyareti kapsamında İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşülen konular arasında Karadeniz’de tespit edilen yüzen mayınlar da vardı. Romanya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre, iki yetkili Ukrayna-Rusya Savaşı bağlamında Karadeniz bölgesindeki güvenlik durumunu (sürüklenen mayın tehdidi dahil), NATO zirvesi kararları ve İttifak’ın hedeflerini sağlamlaştırmaya yönelik önlemleri görüştü.

Romanya Savunma Bakanı, ittifak liderlerinin Baltık Denizi’nden Karadeniz’e kadar Doğu kanadında müttefik caydırıcılık ve savunma duruşunu sağlamlaştırmayı amaçlayan tarihi kararları onayladıkları 24 Mart’ta NATO’nun olağanüstü zirvesinin önemini vurguladı.

Gaeta sınıfı mayın gemisi İTS Viareggio 5559 Fotoğraf: Yunus Berat TAHAN

Açıklamada, “Bu bağlamda, Bakan Lorenzo Guerini, İtalya’nın mayınları tespit etmek ve etkisiz hale getirmek için yakın gelecekte Romanya Deniz Kuvvetleri ile birlikte Karadeniz’de görev yapmak üzere iki deniz mayın avlama gemisi gönderme niyetini açıkladı.” ifadelerine yer verildi.

Karadeniz’de mayın alarmı

26 Mayıs sabahı İstanbul Boğazı’nın Kuzey girişinde “mayın benzeri bir cisim” görülmüştü. Ardından MSB’ye bağlı birimler olay yerine intikal edip söz konusu cisim SAS personeli tarafından müdahale edilmeye başlanmıştı. Durum üzerine İstanbul boğazındaki gemi geçişlerinden sorumlu olan Kıyı Emniyeti, İstanbul boğazını geçici olarak gemi geçişlerine kapattığını duyurmuştu.

Aydın sınıfı mayın avlama gemisi Görsel: @egetulca

Daha sonra bölgeye, Aydın sınıfı mayın avlama gemileri olan M270 TCG Akçay, M268 TCG Akçakoca ve M266 TCG Amasra, 1 adet Tuzla sınıfı karakol botu P-1207 TCG Tekirdağ botu ve sahil güvenlik birimleri İstanbul boğazını kuzey yönlü geçerek bölgeye doğru geçiş yapmıştı. Yine bölgeye hava desteği olarak 1 adet S70 seahawk helikopteri ve 1 adet deniz karakol uçağı sevk edilmişti

Kaynak: DefenceTürk

İtalya, Romanya’ya mayın avlama gemisi gönderiyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum