Ukrayna’da halka 18 bin piyade tüfeği dağıtıldı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kiev halkına 18 bin piyade tüfeği dağıtıldığını ve silah almak isteyen herkese verileceğini açıkladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Twitter hesabından “Ülkesini savunmak isteyenler sokakta silahlanıyor! Başvuranların sayısı düşmanın beklediğinden fazla! Katsaplar* ömür boyu cehennemde yanacak !!!” ifadelerinde bulundu.

Rus birlikleri ile Ukrayna birlikleri arasında Kiev yakınlarındaki Gostomel’de çatışmalar sürüyor. Rus birlikleri Çernigiv üzerinde Kiev’e girmek için yaptığı saldırı Ukrayna Ordusu tarafında durduruldu. Ukrayna İç İşleri Bakanlığı Ukrayna Ordusu tarafından 20 Rus tankının imha edildiğini açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri aynı zamanda uzun menzilli füzeler ile Rusya’nın Millerova Hava Üssüne saldırıda bulundu. İddiaya göre üste bulunan bir Su-30SM savaş uçağı kullanılmaz hale geldi.

Ukrayna birlikleri, Donbass’ta Rus birliklerinden sağlam halde T-80BV tankını ele geçirdi. T-80BV, T-80 ana muharebe tankının geliştirilmiş sürümü olan T-80B’nin Kontakt-1 ERA ile tehçiz edilen bir konfigürasyonudur.

Bazı bölgelerde Rus Özel Kuvvetleri ile çatışmaya giren Ukrayna güçleri AS VAL piyade tüfeği ele geçirdi. Sadece Rus Ordusu’nun envanterinde bulunan AS VAL piyade tüfeği, entegre susturucuya sahip 9×39 mm mühimmat kullanan bir silahtır.

Çatışma sonrasında ele geçirilen AS VAL piyade tüfeği

Birleşik Krallık tarafından Ukrayna’ya hibe edilen NLAW tanksavar füzesi Lopaskino bölgesinde Rus birliklerince ele geçirildi. NLAW tanksavar füzesini Birleşik Krallık çatışmalar başlamadan önce Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait C-17 ve A400M uçakları ile Ukrayna’ya getirmişti.

Zaparojiya Oblastına bağlı Melitopol şehrinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait bir T-64BV tankı imha edildi. T64BV, SSCB döneminde geliştirilen T-64 tankının Ukrayna tarafından modernize edilmiş bir modelidir.

 

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’da halka 18 bin piyade tüfeği dağıtıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum