Jandarma için üretilen GÖKBEY Helikopterleri üretim hattında

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Haber Global’de düzenlenen “Kayıt Altında Özel” programında savunma sanayiindeki gelişmeleri anlattı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 10 Ağustos 2022 günü, Haber Global kanalında yayınlanan “Kayıt Altında Özel” programına konuk oldu. Program sunucusu Saynur Tezel’in savunma sanayiine yönelik sorularını cevaplayan Demir, GÖKBEY hakkında da açıklamalarda bulundu.

Demir,

“GÖKBEY, savunma sanayinin gelmesinde istenilen nokta. ATAK helikopterlerimiz var, İtalyanlarla yaptığımız. O süreç bizi buraya getirdi. GÖKBEY söz verilen zamanda uçtu. Başka bir helikopter yapımcısı bize “siz çılgınsınız” dedi. Savunma Sanayiinde ivmeyi yakaladık. Gençlerimizle bunu ileriye taşıyacağız. Şimdi Jandarmaya teslim edilmek üzere üretilen 3 adet GÖKBEY Helikopteri üretim hattında.

Motor çalışmalarımız devam ediyor. İlk motorumuz ATAK ile aynı. Devletimizin diğer kurumlarından da talep var. Sivil alanlarda da kullanılabilecek bir helikopter. Farklı varyantlarıyla muharip olarak da kullanabileceğiz.”

ifadelerini kullandı.

Gökbey helikopterinin 4’üncü prototipi uçuş testlerine başlamıştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından geliştirilen milli genel maksat helikopteri Gökbey’in dördüncü prototipi ilk kez havalanmıştı. Bahse konu gelişme TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafından duyurulmuştu. Uçuş testinden fotoğrafları da paylaşan Kotil, “İlk kez havalanan 4’üncü GÖKBEY‘imizin test uçuşlarından kareleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Gece gündüz demeden çalışan tüm değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha fazlası için çalışmaya her zaman devam edeceğiz.” demişti.

İlk kez havalanan 4'üncü #GÖKBEY'imizin test uçuşlarından kareleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Gece gündüz demeden çalışan tüm değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Daha fazlası için çalışmaya her zaman devam edeceğiz. pic.twitter.com/RI1PW80uJm

— Temel Kotil (@Temel_Kotil) May 17, 2022

Kaynak: DefenceTürk

Jandarma için üretilen GÖKBEY Helikopterleri üretim hattında Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum