İsveç, Ukrayna’ya 5000 AT4 tanksavar silahı daha verdi

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, web sitesinde Ukrayna’ya 5.000’lik ikinci parti AT4 tanksavar silahının teslim edildiğini duyurdu.

Şubat 2022’de, Ordu sözcüsünün yaptığı açıklamada, İsveç’in 5000 tanksavar silahının teslimatını onayladığını söyledi. Hugo Kaaman’ın bir Tweet’ine atıfta bulunarak, İsveç tarafından Ukrayna’ya teslim edilecek tanksavar silahlarının AT4 olacağını açıkladı.

Rus birliklerinin Ukrayna topraklarındaki öncüsü, tanklar ve zırhlı muharebe araçları ile donatılmış motorlu birlikler ve mekanize piyadelerdir. Bu tehditlere karşı koymak için Ukrayna ordusunun daha fazla tanksavar silahına ihtiyacı var. Bu silahlar, Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından sağlanan Javelin, NLAW füzeleri ile imha edilen zırhlı araçları gösteren sosyal ağlarda yayınlanan birkaç video ile Rus tanklarına ve zırhlı araçlara karşı etkinliğini zaten göstermiştir.

AT4 İsveçli Saab şirketi tarafından geliştirilen ve üretilen 84 mm’lik güdümsüz, insan tarafından taşınabilir, tek atış, tek kullanımlık, geri tepmesiz tanksavar silahıdır.

AT4 tek kullanımlık bir silahtır ve yeniden kullanılamaz veya yeniden doldurulamaz. AT4 çok az eğitim gerektirir ve kullanımı oldukça basittir, bu da onu genel sorunlara uygun hale getirir. HEAT (Yüksek Patlayıcı Tanksavar), HEDP 502 (Yüksek Patlayıcı Çift Amaçlı), HP (Yüksek Penetrasyon), AST (Yapısal İkili Savaş Başlıkları), ER (Genişletilmiş Menzil) ve HE dahil olmak üzere çeşitli 84 mm mühimmat türlerini ateşleyebilir (tahrip gücü yüksek).

AT-4, 300 ila 500 m arasında bir atış menziline sahiptir ve 420 mm zırhı delebilir. Çıkarılabilir bir aparat üzerine optik gece görüşü takılabilir. ABD askeri kullanımında, fırlatıcı AN/PAQ-4C, AN/PEQ-2 veya AN/PAS-13 gece görüşü ile donatılabilir.

Kaynak: DefenceTürk

İsveç, Ukrayna’ya 5000 AT4 tanksavar silahı daha verdi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum