Avustralya, konteynerize C-Dome hava savunma sistemi tedarik edebilir

Avustralya Kraliyet Donanması (RAN), gelecekteki Açık Deniz Karakol Gemileri’nin hava savunma kabiliyetini arttırmak amacıyla İsrail merkezli Rafael’in C-Dome’unun konteynerize bir versiyonunu satın almak için görüşmelerde bulundu.

Rafael, IMDEX 2023’te C-Dome’un yeni versiyonunu tanıttı ve bunu gelişen pazar taleplerine bir yanıt olarak tanımladı. En temelde sistem, konteynere monte edilmiş bir radar ve her biri 10 adet C-Dome önleyici içeren modüler paketlerle eşleştirilmiş savaş yönetim sisteminden (CMS) oluşuyor.

İsrail Donanması C-Dome Hava Savunma Sistemi Testi

Bir Rafael yetkilisi, bu konfigürasyonda, konuşlandırılan gemide gerekli olan tek şeyin güç ve mürettebat olduğunu belirtti. Müşterinin, geminin kendi radarını veya savaş yönetim sistemini C-Dome’a ​​bağlamak istemesi halinde bunun mümkün olduğunu da ekledi.

IMDEX sırasında sistem, genel bir Açık Deniz Karakol Gemisinin uçuş güvertesinde tasvir edildi. Sistemin müşterileri arasında Avustralya (Arafura), Brunei (Bakanlık) ve Bulgaristan (MMPV) bulunmaktadır. Rafael, belirli müşterilerle ilgili fazla ayrıntıya girmedi, ancak Avustralya ile görüşmelerin devam ettiğini doğruladı.

 C-Dome Donanma Hava Savunma Sistemi

C-Dome Hava Savunma Sistemi, muharebe gemilerini çok sayıda modern tehdide karşı etkili bir şekilde korumak için tasarlanmıştır. C-Dome, aynı anda birden fazla hedefe angaje olarak çoklu tehditlerin de üstesinden gelebilir. Tepki süresi çok kısadır ve otomatik veya yarı otomatik angajmanlara da olanak sağlar.

C-Dome hava savunma sistemi (HSS), Demir Kubbe (Iron Dome) hava savunma sisteminin deniz sürümüdür. C-Dome HSS; İsrail Füze Savunma Teşkilatı tarafından İsrail Savunma Bakanlığının Savunma Ar-Ge Müdürlüğü ve Rafael Defense tarafından geliştirilmiştir. İsrail’in yeni Sa’ar 6 korvetleri C-Dome sisteminin gemiye entegre dikey atım sistemli konfigürasyonunu kullanmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Avustralya, konteynerize C-Dome hava savunma sistemi tedarik edebilir Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum