Arjantin hava kuvvetlerini güçlendiriyor

Arjantin, güncel tehditlere karşı mevcut hava kuvvetlerini modernize edilen eğitim ve nakliye uçakları ile güçlendiriyor.

Arjantin, envanterinde bulunan C-130H Hercules nakliye uçağının beşincisinin modernizasyonu tamamladı. Gerçekleştirilen teslim törenine Arjantin Savunma Bakanı Jorge Taiana, Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Isaac, Arjantin Genelkurmay Başkanı Juan Martin Paleo ve Arjantin Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Julio Guardia katıldı.

C-130H Hercules nakliye uçakları, Arjantin Uçak Fabrikası’nda modernize edildi. Geçtiğimiz günlerde havacılık sayfası AVIACIONLINE, Arjantin Hava Kuvvetleri’nin Amerika Birleşik Devletleri’nden 1 adet C-130H nakliye uçağı kiralayacağını belirtmişti. Satın alma opsiyonu ile kiralanacak uçağın ABD’nin Tennessee Ulusal Hava Muhafızları’nın üssünden havalanıp Arjantin’e ulaşması bekleniyor. Bu uçakla birlikte C-130H nakliye uçaklarının sayısı 6’ya çıkacak.

Modernize edilen C-130H Hercules teslim töreni Görsel: Zona Militar

Teslim töreninden sonra Arjantin Savunma Bakanı Jorge Taiana şu açıklamalarda bulundu:

Bu, siyasi bir kararın ve bu yönde ilerlemek için gerekli kaynakları sağlayan FONDEF yasasına dayanan bir yeniden yapılandırma stratejisinin sonucudur. Uçakları sadece ulaşım için değil, bölgemizin kontrolünü ve gözetimini güçlendirmek için kullanacağız.

Hükümetteki önceliğimiz, hava sahamızın kontrolünü ve gözetlemesini etkin kılmak, göreve uygun bir caydırıcılık ve eylem kapasitesinin yeniden kazanılmasına sağlamaktır. İmkanlarımız olduğu ölçüde bir çift C-130H alma hedefimiz daha var. Beşe (modernize edilmiş) ulaşmayı sınır olarak görmüyoruz ve bunun için tatmin olmuyoruz.”

C-130H, modernize edildikten sonra ilk defa Aralık 2022’de kontrol uçuşuna tabii tutuldu. Yapılan modernizasyon programı, Kopya Uçuş Kontrol Sistemi, Ticari Uydu İletişimi (Commercial Satellite Communication – SATCOM), pilot tarafından kontrol edilen Veri Bağlantısı İletişim Sistemi, Genişletilmiş Yere Yakınlık Uyarı Sistemi, Çarpışma Önleme Sistemi, Renkli Meteorolojik Radar ve Geliştirilmiş Çevresel Kontrol Sistemini içermektedir.

C-130H Hercules Görsel: Zona MilitarModernize edilen IA-63 Pampa jet eğitim uçağı teslim edildi

Arjantin Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan IA-63 eğitim uçağının modernizasyon süreci tamamlanarak teslim edildi. Uçak, modernize edilen C-130H nakliye uçağı ile birlikte Arjantin Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi. Envanterde toplam 8 adet IA-63 Pampa eğitim uçağı bulunuyor. Modernize edilen IA-63, Pampa III Blok II standartlarına yükseltildi.

Gerçekleştirilen modernizasyon kapsamında, yeni bir motorun montajı, dijital aviyonik modifikasyonu ve kabin modifikasyonu gerçekleştirildi. Modernizasyonda ayrıca oksijen sisteminin modifikasyonunu, yeni bir görev bilgisayarı, bir navigasyon ve atış sistemi ve bir Head Up Display (HUD) ve veri bağlantısı kurulumu yapıldı.

Pampa III Blok II jet eğitim uçağı Görsel: Zona Militar

Kaynak: DefenceTürk

Arjantin hava kuvvetlerini güçlendiriyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum