Gürbağ Savunma ve Teknoloji: “Milli Üretim, Milli Sermaye”

Yusuf Emir Işık

2020 yılının son çeyreğinde Gürbağ Grup çatısı altında Ankara’da faaliyetlerine başlayan Gürbağ Savunma ve Teknoloji AŞ; savunma sanayii ve teknoloji sektörünün milli mühendislik ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Ar-Ge faaliyetlerini teknoloji geliştirme bölgesinde yürüten Gürbağ Savunma ve Teknoloji, inovatif bir yaklaşımla Türkiye’nin savunma ve teknoloji gelişimine katkıda bulunuyor. Yerli ve milli ara sistemler geliştiren ve özellikle savunma sanayiinin lokomotif firmalarınca ithal edilen ürünlere ikame ürün çıkarmayı ve ithal kalemleri azaltmayı hedefleyen firma, personel istihdamı konusunda da her geçen gün kadrosunu genişletiyor.

Mekanik Sistemler

Gürbağ Savunma ve Teknoloji tarafından geliştirilen mekanik ürünler, dünya literatürü taranmış ancak bugüne kadar ürün çıkarılmamış gruplardan seçilmektedir. Ürün gamını sürekli genişleten Gürbağ, bu alandaki tüm AR-GE araştırmaları tamamlanmış ürünlerin uluslararası patentine sahiptir. İçinde herhangi bir elektronik komponent barındırmayan sadece mekanik sistemlere sahip olan ürünler, global anlamda kuvvet personelleri için üretilmeye ve  personele operasyonel anlamda kolaylık sağlamaya devam etmekte.

Gürbağ Savunma ve Teknoloji: “Milli Üretim, Milli Sermaye” çalışmasının tamamı Defence Turk Dergi 12′nci  sayısında.

Defence Turk Dergi’ye online ve basılı olarak erişmek için tıklayınız.

Ka-Ta (Kalkan Taşıyıcı)

KA-TA mekanik yapıya sahip giyilebilir teknoloji, 18-26 kg ağırlığındaki operasyonel balistik kalkanların kontrolü için geliştirilmiştir. Kinematik kontrol sayesinde kullanıcının operasyon kabiliyetini ve performansını arttırmaktadır. Operasyon esnasında daha rahat ve uzun süreli kalkan taşıma olanağı sağlayan sistem, kullanıcının destekleyici kolunu ve elini yüksek seviyede darbe enerjisinden korumakta ve yalıtmaktadır. Çatışma ortamında yaşanması istenmeyen silah sekme problemin  de minimuma indiren sistemin meskûn mahal operasyonlarında personele birden fazla avantaj sağlayacağı belirtilmektedir. Kalkan Taşıyıcı sayesinde personel iki elini birden operasyon esnasında kullanabilmektedir.

Bu bağlamda sistem, kullanıcı tarafından hissedilen ağırlığı yüksek ölçüde azaltmaktadır. Koruyucu tabanca veya otomatik tüfeğin daha etkili kullanımını sağlayan taşıyıcı, 180 derece sağ ve sola açılma ve 45 derece baş üstü açılma kabiliyetine sahiptir. Kolay sütre sağlama imkânıyla birlikte Ka-Ta dar alanlarda rahat kullanıma olanak sağlamaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Gürbağ Savunma ve Teknoloji: “Milli Üretim, Milli Sermaye” Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum