Abrams tankları Ukrayna yolcusu

ABD tarafından Ukrayna’ya taahhüt edilen Abrams tanklarının sonbahara kadar Ukrayna’ya ulaşması planlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Ocak 2023’te Ukrayna’ya 31 adet M1A2 Abrams tankı gönderileceğini duyurmuştu. Ukrayna’ya gönderilmesi planlanan M1A2 Abrams tankları yerine daha önceden modernize edilen M1A1 Abrams tanklarının ulaştırılması hedefleniyor. Bakanlık bu tedariki önümüzdeki sonbahara yetiştireceklerini açıkladı.

Pentagon Basın Sekreteri Patrick Ryder, düzenlenen basın toplantısının ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Bu duyuruyu yaptığımızdan beri, zırhlı kabiliyeti mümkün olan en kısa sürede teslim etmek için seçenekleri keşfetmeye kararlıyız. Bunun en iyi nasıl yapılacağına ilişkin daha fazla çalışma ve analizin ardından, Ukrayna ile yakın koordinasyon içinde olan ABD Savunma Bakanlığı, Abrams tankının M1A1 varyantını göndermeye karar verdi.

Bu durum da teslimat sürelerini önemli ölçüde hızlandırmamızı ve bu önemli yeteneği sunmamızı sağlayacak. Ukraynalıların bu tanklarla ilgili gerekli eğitimleri zamanında alarak teslim etmelerini sağlayacağız. Gelecekte bu eğitimle ilgili daha fazla ayrıntı vereceğiz. Bunu başaracağımızdan eminim.”

M1A1 Abrams ana muharebe tankı Görsel: Romania Posts English

Yapılan basın açıklamasından sonra Pentagon, Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketini de açıkladı. Ukrayna’ya tedarik edilecek yeni askeri yardımların arasında HİMARS için mühimmat; yüksek hızlı anti-radyasyon füzeleri, AT4 tanksavarları, el bombası fırlatıcıları, tabanca ve mühimmatı ve Riverine sahil devriye botu bulunuyor. Bu yardımın toplam tutarı ise 350 milyon dolar değerinde.

Polonya’nın tedarik ettiği ilk Abrams tankı görüntülenmişti

Polonya’nın Amerika Birleşik Devletleri’nden 2. el sipariş ettiği 116 adet M1A1 Abrams tankının ilki Mart ayı başında görüntülenmişti. Bu kapsamda tanklar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak’in resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda görülmüştü. Bakanın açıklamasına göre sipariş edilen 116 adet M1A1 Abrams tankın ilkinin teslimi için hazırlıklara başlanılmıştı. İlk ünitelerin Nisan ayı içerisinde Polonya’ya teslim edilmesi bekleniyor.

Army Recognition’un aktardığı üzere, 2020 yılı içerisinde ABD Deniz Piyadeleri’nin kullanmakta olduğu yaklaşık 200 adet M1A1 Abrams ana muharebe tankı aktif hizmetten çekilmişti. M1A1 tedariki bu tanklar tarafından tarafından sağlanacak. Ayrıca Polonya ve Amerika Birleşik Devletleri Savunma Güvenlik İş birliği Ajansı (DSCA) arasında tahmini bedeli 6 milyar dolar olan bir askerî satış anlaşması yapılmıştı.

Mısır Ordusu’na ait M1A1

Kaynak: DefenceTürk

Abrams tankları Ukrayna yolcusu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum