Fransa’ya Glock-17 tabanca teslimatı devam ediyor

Fransa Silahlı Kuvvetleri’ne Glock-17 tabancalarının teslimatı devam ediyor.

Fransız Ordusu eskiyen MAC 50 ve MAS G1 model 9 mm NATO tabancalarının yerini alması için 2019 yılında Glock şirketi ile Glock-17 Yarı Otomatik Tabanca teslimatı için anlaşmıştı. Bu bağlamda Fransız Silahlı Kuvvetleri, 44 milyon euroluk bir sözleşmeyle 74.596 adet Glock-17 (G17) tabanca sipariş etti ve teslimatı devam eden tabancaların yaklaşık %80’i teslim edildi. Anlaşılan tabancaların 2022 yılının sonuna kadar teslimatının tamamlanması ve bu zamana kadar da MAC50 ile MAS G1’lerin hizmette kalmaya devam etmesi planlanmaktadır.

Almanya’da gerçekleştirilen IWA 2022 fuarında Fransız ordusuna teslim edilen G17 Yarı Otomatik Tabanca gösterime çıktı. Tabancanın kutusunda 3 adet ilave şarjörlü bir G17 olduğu, 1 adet monte edilmiş Aimpoint ACRO RDS ve 1 adet B&T susturucu görülmektedir.

Fransız Silahlı Kuvvetleri’nin Glock-17 tabancasını tercih etmesinin temel sebebi olarak testleri sırasında gösterilen güvenilirlik, sağlamlık, hızlı hareket halinde kullanılacak askeri teçhizatın temel nitelikleri ve personelin kendini koruma ihtiyacı olduğu belirtildi. Gerçekleştirilen anlaşma kapsamında da Fransız Ordusuna ek olarak Fransa Hava Kuvvetleri, Fransa Donanması ve bazı Fransız kuruluşları da Glock-17 teslim alacak. Bu bağlamda teslimatların %80’inin kara kuvvetlerine, %10’unun hava kuvvetlerine ve %8’lik bölümünün de donanmaya teslim edilmesi planlanmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Fransa’ya Glock-17 tabanca teslimatı devam ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum