İtalya, Leopard tankları ile ilgileniyor

İtalya Kara Kuvvetleri’nin modernizasyonu kapsamında İtalyanlar, Alman Leopard 2A7 ve 2A8 tankları ile ilgileniyor.

İtalyan dergisi RID’in haberine göre, İtalya Kara Kuvvetleri’ne dahil olması amacıyla Leopard 2A7 ve 2A8 ana muharebe tanklarıyla ilgili müzakereler ileri bir aşamaya geçti. İtalya ile Almanya arasındaki olabilecek bir anlaşmanın yaklaşık 4 ile 6 milyar euro tutarında olması bekleniyor.

İtalya hükümetinin şu anda Leopard 2A7 ana muharebe tankı ya da diğer bir varyantı olan Leopard 2A8 ana muharebe tankından hangisini tedarik edeceği belli değil. Tedarik edilecek varyantın belli olmamasıyla birlikte kaç adet Leopard alınacağı da şu aşamada bilinmemekte.

Leopard 2A7 ana muharebe tankı (Görsel: topwar.ru)

Bulgarian Military’nin Mart 2023’teki benzer haberine göre İtalya Kara Kuvvetleri, envanterinde bulunan Ariete ana muharebe tanklarını modernize etmek istemekteydi. İtalya Temsilciler Meclisi’nde gerçekleştirilen bir tartışmada İtalyan Savunma Bakanlığı’nın satın alma başkanı General Luciano Portolano, bazı yetenek açıklarını telafi etmenin acil olduğunu savunmuştu. Yine bu dönemde Leopard 2A7 ana muharebe tanklarına ilgiyle yaklaşılmış ama ana öncelik olarak envanterde bulunan tankların modernizasyonuna önem verilmişti.

İtalya’nın mevcut durumda Leopard 2 serisinden tankı bulunmuyor. Leopard 1 serisinin ise bir kısmı 2016 yılında İsviçre’ye satılmıştı. Rusya-Ukrayna Savaşı ile birlikte Leopard 1 ana muharebe tanklarının yeni müşterisi olmak isteyen birçok ülke ön plana çıktı.

İtalya’nın şu anda envanterinde ise İtalyan şirketler Iveco Fiat ve Oto Melara tarafından geliştirilen Ariete ana muharebe tankı mevcut. Bu tankların da modernizasyonu bir yandan devam edilmekte birlikte bir yandan da ana muharebe tanklarının yeterli olmayışından dolayı İtalya dışarıdan tedarik seçeneğini kullanmaktadır.

Leopard 2A7 ana muharebe tankıLeopard 2A7

Leopard 2A7, Alman Krauss-Maffei tarafından geliştirilmiş modern bir ana muharebe tankıdır. 2001 yılında tanıtılan Leopard 2A6 tankının modernize edilmiş bir versiyonudur. Leopard 2A7, en yeni nesil pasif zırh ve mürettebatı mayınlara ve doğaçlama patlayıcı cihazlara çarpma durumunda koruyan gövdenin alt kısmı ile donatılmıştır.

Leopard 2A7, kulenin ve gövdenin kenarları boyunca kalın kompozit zırh modülleri ile donatılabilir. Zırh modülleri, cephaneye bağlı olarak 600 milimetreye kadar çelik zırhı delebilen RPG-7’ye karşı koruma sağlamaktadır.

Tankta stabilize ana görüş ve çift yakınlaştırma ile modern bir EMES 15 yangın kontrol sistemi mevcuttur. Birincil görüşte, her ikisi de tankın atış kontrol bilgisayarına bağlı olan entegre bir lazer mesafe bulucu ve bir Zeiss termal görüntüleme kamerası bulunur.

Kaynak: DefenceTürk

İtalya, Leopard tankları ile ilgileniyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum