Fransa, Leclerc ana muharebe tanklarını modernize edecek

Fransız Ordusu’nun Twitter üzerinden 31 Ekim 2022’de yaptığı bir paylaşıma göre 2025’e kadar 122 adet Leclerc ana muharebe tankına Leclerc XLR modernizasyon paketi uygulanacak. Günümüzde Fransız Ordusu’nun envanterinde 222 adet Leclerc tankı bulunmaktadır.

Fransa’nın geniş kapsamlı Scorpion modernizasyon programının bir parçası olan Leclerc XLR modernizasyonu; EYP ve roket tehditlerine karşı korumayı arttırmak için yeni bir zırh paketi ve EYP karıştırma sistemleri, yangın bastırma sistemi ve taret üstüne monte edilmiş yeni silah istasyonu da dahil olmak üzere birçok yeni geliştirmeyle silahlanmayı sürdürüyor.

Leclerc XLR, Atos firmasının SICS Scorpion muharebe bilgi sistemi ve Thales’in İletişim telsizi ile donatılacak ve tankın Fransız ordusunun diğer muharebe araçlarıyla dijital bir ağ üzerinden bağlanmasına izin verilebilecek. Yeni dijitalize atış kontrol sisteminin, statik veya hareketli koşullarda yeni 120mm mühimmatların kullanımının önünü açması bekleniyor. Leclerc XLR, Belçikalı FN Herstal firması tarafından üretilen 12.7 mm UKSS ile donatılacak.

Leclerc tankı halihazırda Fransız Ordusu tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. 1991 yılında Ar-Ge çalışmalarına Nexter tarafından başlanan tank, Birleşik Arap Emirlikleri envanterinde de yer almaktadır. 120 mm L/52 yivsiz topa sahip tankta gövde koaksiyel 12.7 mm makineli tüfek bulunmaktadır. Otomatik hedef takip sistemi bulunan tank, 6.88 metre uzunluğa, 3.6 metre yüksekliğe sahiptir. Muadillerine göre daha düşük sayılabilecek 56.5 tonluk ağırlığa sahip olan Leclerc, 550 km menzile sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

Fransa, Leclerc ana muharebe tanklarını modernize edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum