Endonezya ile iş birliği anlaşması imzalandı

Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022’de Türkiye ve Endonezya arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022’de savunma sanayiimizin geliştirdiği sistemlerin ihracatı ve uzay-havacılık ve zırhlı araçlarda iş birliği anlaşmaları imzalandı. Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir resmi Twitter hesabından;

Indo Defence 2022’de savunma sanayiimizin geliştirdiği hava savunma füzeleri, savaş yönetim sistemi, kontrol botları ve diğer bazı sistemlerin Endonezya’ya ihracatı ile uzay-havacılık ve zırhlı araçlarda işbirliğine dönük anlaşmalar imzalandı. Ülkemiz için hayırlı olsun!

şeklinde duyurdu

4 yıl aradan sonra düzenlenen Indo Defense Expo & Forum 2022 fuarı, Endonezya’nın başkenti Jakarta’da 2-5 Kasım’da düzenleniyor. Türkiye’den de başta FNSS, ASELSAN, HAVELSAN, OTOKAR, ROKETSAN, TUSAŞ olmak üzere toplamda 28 savunma sanayii şirketi düzenlenen fuara katılıyor. FNSS, Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022 fuarında ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule (UKK) ile birlikte Zırhlı Amfibi Hücüm Aracı (ZAHA)’yı ve KAPLAN MT’yi sergiliyor.

Zırhlı Amfibi Hücüm Aracı (ZAHA)

Ek olarak Kalekalıp, Endonezya’da düzenlenen INDO Defence 2022 fuarında yeni silahı KNCG5’i tanıttı. KNGC5, 7,5″ namlu boyuna sahip kompakt bir silah olmasıyla öne çıkıyor. Kısa darbe gaz piston sistemi kullanan KNGC5, 5.56×45 mm NATO mühimmatı kullanıyor.

Bu kapsamda Malezya’da 17’ncisi düzenlenen Defence Service Asia (DSA) fuarına yerli ve milli ürünleri ile katılan KaleKalıp, 7,62 mm yarı otomatik keskin nişancı tüfeği KMR762 Endonezya Özel Harekat Birimi ile sözleşme imzalamıştı. Sözleşme etkinliğine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Malezya Büyükelçisi Merve Safa Kavakçı katılım sağlamıştı.

KMR762 bir yarı otomatik keskin nişancı tüfeği olduğundan yarı otomatik ve emniyet modu bulunmaktadır. 5,3 kg ağırlığa sahip olan KMR762 maksimum 1150 mm uzunluğa sahiptir. 20″ namluya sahip olması onun uzun menzillerde avantajlı duruma gelmesini sağlıyor. Silahta 20’lik ya da 10’luk şarjör kullanılabilir. Bu şarjörler şeffaf kompozitten üretilmiştir. Silahın etkili menzili 800 metredir. Silah AR-10 tasarımdır ve KCR762 baz alınarak üretilmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

Endonezya ile iş birliği anlaşması imzalandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum