Defence Turk Dergisinin ikinci sayısı ücretsiz erişime açıldı!

Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.

“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.

Defence Turk Dergi 2’nci sayısında, tema olarak kara kuvvetleri ve kara sistemlerinin muharebe sahasındaki konumu; dünü, bugünü ve yarını çerçevesinde süreç olarak ele alınan bir çok çalışma var.

Defence Turk Dergi 2’nci sayısında neler var?

Türkiye’nin sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile söyleşi gerçekleştirdik. Türk Savunma Sanayii’nin dünyaya açılan kapısı SAHA EXPO vd. konuları konuştuk.

Özellikle yakın geçmişte S/İHA sistemlerinin muharebe sahasında gösterdiği etkinlik üzerine; “Tanklar Günümüz Çatışma Ortamında Gereksiz Hale mi Geldi?” başlığı altında Emekli Tankçı Albay Murat Kaymakçılar tarafından kapsamlı bir çalışma yapıldı.

S/İHA’ların muharebe sahasında gösterdiği etkinliğin akıllara getirdiği bir diğer önemli soru da “peki, zırhlı birliklerin savunması nasıl sağlanacak?”tır. Bu noktada Western Illinois University’de öğretim görevlisi olan savunma teknolojileri alanındaki  çalışmalarıyla da tanınan Prof. Dr. Feridun Taşdan tarafından “S/İHA’ların Simetrik Savaşa Etkisi ve Zırhlı Birliklerin Savunması” adlı çalışma önemli noktalara açıklık kazandırıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda ciddi tedarik ve modernizasyon projeleri ile günün gereksinimlerine yönelik teçhiz ediliyor. Peki, TSK’nın mevcut tank envanteri günün gereksinimlerini karşılayabiliyor mu? Modernizasyon projeleri yeterli oldu mu? Yerli ve millî Altay Ana Muharebe Tankı projemiz ve dahası Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından “TSK Tank Envanteri ve Düşündürdükleri” başlığı altında incelendi.

Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 2’nci sayısında da değer katmaya devam ediyor.

Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.

Kaynak: DefenceTürk

Defence Turk Dergisinin ikinci sayısı ücretsiz erişime açıldı! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum