Güney Kore, AS-21 RedBlack ZMA’yı yeni testlere tabi tutacak

Tanıtımının yapıldığı tarihten çok kısa bir süre sonra ihaleye giren AS-21 RedBlack ZMA, Güney Kore Ordusu için testlere tabi tutulacak

Army Recognition’un aktardığı üzere Güney Kore Ordusu, Hanwha Defence tarafından geliştirilen AS-21 Redback ZMA’nın 2021 yılında Avustralya’daki başarılı testlerinin ardından aracı 2 aylık geniş kapsamlı bir ek test sürecine tabi tutacak. 2022 Nisan ile Haziran ayları arasında yapılması öngörülen bir dizi denemede araçlar farklı ortamlarda sürüş testleri ve taktik saha eğitimlerinden geçecek.

Avustralya Savunma Kuvvetleri tarafından Şubat-Ekim 2021 arasında gerçekleştirilen Risk Azaltma Etkinliği testlerinde ve değerlendirmelerinde başarılı olduğu için bu seferki planlanmış testler Redback’in mobilitesi, çalışabilirliği ve sürdürülebilirliği üzerine odaklanacak. Mobilite testleri için araç, durumsal farkındalık ekipmanı ile pivot, engel kaldırma ve gece sürüşü dahil olmak üzere çeşitli sürüş becerileriyle asfaltlı ve asfaltsız yollarda değerlendirilecek şekilde ayarlandı. Çalışabilirlik denemeleri, durumsal farkındalık kameralarının değerlendirilmesini, sert fren sırasında çalıştırmayı, yük alanını ve çeşitli oturma konfigürasyonlarının ergonomisini içeriyor.

Fotoğraf: Hanwha Defense

AS-21’in aynı zamanda yardımcı güç ünitesi ve taret sistemlerinin taktik operasyonları da test edilecek. Redback’in operasyonel sürdürülebilirliğini gözden geçirmek için araç çeşitli kurtarma durumlarında değerlendirilecek. Denemeler sırasında Redback’in, bileşen hatalarını erken aşamalarında izleyen ve teşhis eden HUMS sisteminin de kendini göstermesi planlanıyor.

Güney Kore merkezli şirketin yeni geliştirmiş olduğu aracın ilk prototipi, 2019 yılının Ekim ayında Güney Kore’deki Seul Hava Üssü’nde düzenlenen Seul Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı 2019’da (ADEX 2019) görücüye çıkmıştı. Araç tanıtımının yapılmasının ardından AS-21 Redback, Avustralya Ordusu’nun Land 400 Phase 3 ZMA programı için sunulmuştu. Land 400 Phase 3, Avustralya’nın eskiyen ve otonomlaştıracağı M113AS4’lerinin iyerine koyulacak yeni bir zırhlı muharebe aracı edinmesini hedefleyen bir programdır. Program 10,3 milyar ABD Doları tutarında bir Avustralya Savunma Bakanlığı projesidir.

Land 400 Phase 3, 2022’de ihale sürecinin kazananının nihai değerlendirmesini ve duyurusunu içeren satın alma sürecine ilerleyecek. Seçilen platformun 2024 ile 2025 yılları arasında faaliyete geçmesi bekleniyor. Hanwha Defense, ilk iki Redback IFV prototipini Temmuz 2020’de test edilmek üzere Avustralya Ordusu’na teslim etmişti ve 3. prototip Aralık 2020’de sevk edilmişti.

AS-21 Redback

AS21 Redback, Güney Koreli Hanwha Defense firması tarafından Avustralya Ordusu için önerilen bir paletli zırhlı muharebe aracıdır. Redback, Güney Kore Ordusu’nda kullanılan K21’in gelişmiş bir versiyonudur. Araç; balistik, mayın ve kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehditlere karşı arttırılmış koruma sağlamaktadır. Army Technology’nin aktardığı üzere araçta kanıtlanmış bir dijital savaş yönetim sistemi (BMS) bulunmaktadır ve aracın muharebe ağırlığı 42 ton olarak açıklanmıştır.

Fotoğraf: Hanwha Defense

Kol tipi hidro-pnömatik süspansiyon ünitesi (ISU), geleneksel ZMA tasarımına kıyasla aracın toplam ağırlığının azaltılmasına katkı sağlamaktadır. Sürücü, komutan ve nişancı olmak üzere üç mürettebat bulunmaktadır ve aracın arka bölmesi 8 askerî personeli taşıyabilmektedir. Araç, STANAG Seviye 2’den 6’ya kadar zırh koruma seçenekleri sunacak ve gelen görüş hattı güdümlü tanksavar füzelerini/mermilerini savunabilecek gelişmiş bir aktif koruma sistemi (APS) ile donatılacaktır. Entegre radarlar ve elektro-optiklerle donatılmış Iron Fist AKS, Redback’in çeşitli tehditleri algılamasını, sınıflandırmasını ve bunlara karşı koymasını sağlayacaktır.

Fotoğraf: Hanwha Defense

AS-21 Redback ZMA algılama, angajman ve komuta ve kontrol yetenekleri sunan EOS T-2000 tareti ile donatılacak. Kulenin maksimum smuharebe ağırlığı, silahlar, füzeler, AKS, silah istasyonu (RWS) ve tam mühimmat yükü dahil olmak üzere 6.000 kg olacak. Taret, MK44S 30 mm top, 7.62 mm makineli tüfek, 76 mm sis havanları ve 2 adet SPIKE LR2 füze fırlatıcısı ile silahlandırılacak ve EOS R400S Mk2 HD veya R150 Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri opsiyonuna sahip olacak.

Araç, 1000 beygir güç üreten bir MTU sekiz silindirli dizel motorla çalıştırılacak. Güç paketi, aracın 65km/s’nin üzerinde maksimum hızda çalışmasını ve maksimum 520km menzile ulaşmasını sağlayacak. Araç, UKSS (Uzaktan Komutalı Silah Sistemi), Tanksavar ve AKS (Aktif Koruma Sistemi) entegrasyonu imkanlarıyla ve 42 tonluk ağırlığıyla rakibi KF41 Lynx ile büyük oranda benzerlik göstermektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Güney Kore, AS-21 RedBlack ZMA’yı yeni testlere tabi tutacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum