Çin Deniz Havacılık Kuvvetleri, uçak sayısını arttırmayı hedefliyor

Çin, Deniz Havacılık Kuvvetlerinde kullanılmak üzere uçak gemisi kabiliyeti olan hava gücü geliştirdiğini açıkladı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Deniz Havacılık Kuvvetleri, uçak gemisinden iniş-kalkış yapabilen savaş uçakları, helikopterler, erken uyarı uçaklarından oluşan bir hava gücü kurmak için çalışmalara başladı. Basında çıkan haberlere göre Çin’in uçak gemisinden iniş-kalkış yapabilen hava gücü geliştirmesi hakkındaki çalışmalardan uzun süredir bahsediliyordu.

Üst düzey bir yetkili bu haberleri doğrular nitelikte, Çin’in ilk kez uçak gemisinden iniş-kalkış yapabilen erken uyarı uçakları ve eğitim jetlerinin de yer aldığı hava gücü geliştirdiğini duyurdu. Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Donanması personelinin Deniz Havacılık Departmanı Başkanı Dong Qing, çarşamba günü Doğu Çin’in Shandong Eyaleti, Qingdao’da düzenlenen Çin’in deniz havacılığının gelişimi hakkında bir forumda açıklamalar yaptı.

Qing yaptığı açıklamada elektromanyetik mancınıklar sayesinde yeni nesil uçak gemilerine, erken uyarı uçağı gibi ağır uçakların da iniş-kalkış yapabileceğini söyledi. Bu durum uçak gemisinin farkındalığını önemli ölçüde artırarak, daha güçlü saldırı ve savunma yeteneklerine olanak sağlayacaktır. Ayrıca Qing, Çin’in uçak gemisi tabanlı pilotları eğitmek için biri karadaki pilotları uçak gemisi tabanlı olanlara dönüştüren, diğeri yeni uçak gemisi tabanlı pilotları sıfırdan eğiten iki sistemi araştırdığını söyledi.

Bu iki sistemin PLA Deniz Havacılık Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu pilotları eğitmek için aynı anda çalıştığını söyleyen Qing, hava gücü için daha fazla pilotlara ihtiyaç olduğunu bu pilot adaylarının simülasyon için havaalanlarında kara tabanlı eğitmenler kullanmak yerine gerçek taşıyıcılar üzerinde eğitim almalarına izin verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DefenceTürk

Çin Deniz Havacılık Kuvvetleri, uçak sayısını arttırmayı hedefliyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum