AKINCI’ya Süpersonik Füze, MİDLAS Dikey Atım ve Jet İHA’lar

Defence Turk’ün online ortamlardaki yazılı ve basılı yayımlarındaki özgün ve daha nitelikli yayın faaliyetlerini görsel ortama interaktif bir şekilde taşımak amacıyla oluşturulmuş Ağ Merkezli Sohbetler programı bu hafta AKINCI-B TİHA’dan atılan ve ROKETSAN tarafından TRG-230 güdümlü topçu roketinin SİHA’lardan kullanım için geliştirilen konfigürasyonu TRG-230-İHA işlendi.

Canlı yayında Fatih Mehmet Küçük’ün konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kozan Selçuk Erkan,

“AKINCI’dan atılan bir mühimmat olarak bakıyoruz bu duruma ancak böyle bakmamamız lazım. Aynı zamanda F-16 savaş uçaklarından da atılabilen 150 km menzilli bir mühimmata sahip olduk böylece. Güdümlü olarak 150 km menzile sahip olan en uygun maliyetli mühimmatımız belki de TRG-230-İHA oldu. Ayrıca bu mühimmatların durdurulması yüksek hızlarından dolayı çok zor.”

ifadelerini kullandı.

MİDLAS’ın ilk atış testi

Savunma Sanayii Başkanı Prof Dr. İsmail Demir ve Milli Savunma Bakanlığı MİDLAS’ın (Milli Dikey Atım Lançer Sistemi) ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştu. MİDLAS’ın ilk testinde HİSAR füzesi (Videodaki füze incelendiğinde HİSAR RF füzesi veya bir türevi olduğu değerlendirilmektedir) başarıyla ateşlenmişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arda Mevlütoğlu,

“Bu tür sistemlerin tasarlanmasında bazı ciddi zorluklar var. Deniz ortamına dayanıklılık bilhassa elektronik bileşenlerinde deniz tuzluluğuna dayanım çok ciddi bir konu. Ayrıca bu parçalar gemideyken 6 eksende devamlı hareket ediyorlar. Bu hareketlerden sistemlerin ve alt bileşenlerin etkilenmemesi gerekiyor. Bir diğer sorun ise hücredeki bir füzenin ateşlenmesi sonucu oluşan yüksek ısı ve basınç. Oluşan yüksek ısıdan ve basınçtan dolayı diğer füzelerin etkilenmemesi lazım. Bunun gibi çok fazla kriter var. Bu yüzden deniz ortamı için dikey atış sistemi yapmak çok zor.”

ifadelerini kullandı.

Kaynak: DefenceTürk

AKINCI’ya Süpersonik Füze, MİDLAS Dikey Atım ve Jet İHA’lar Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum