Almanya Ukrayna’ya tanksavar ve Stinger füzesi gönderecek

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden krizde uzun süre yeterli tepkiyi göstermemekle suçlanan ve daha önce Ukrayna’ya 5 bin adet balistik kask göndereceğini ilan ederek yardımların niteliksizliği ile dikkat çeken Almanya, Ukrayna’ya daha kapsamlı yardım paketi hazırladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

“Rus saldırısı bir dönüm noktasıdır. Putin’in işgalci ordusuna karşı savunmasında Ukrayna’yı desteklemek için elimizden gelenin en iyisini yapmak görevimizdir. Bu nedenle Ukrayna’daki arkadaşlarımıza 1000 adet tanksavar silahı ve 500 adet Stinger füzesi ulaştırıyoruz.”

Panzerfaust-III atışı yapan Alman askeri

Scholz hangi tanksavar silahlarının gönderileceğini açıklamazken Stinger MANPADS (tek er tarafından kullanılabilen çok alçak irtifa hava savunma füzesi) gönderileceğini belirtti. Ayrıca Hollanda da 200 Stinger füzesini Ukrayna’ya göndereceğini açıkladı.

Ayrıca Alman basın organı N-TV, Alman Hükumeti’nin Hollanda’ya 400 adet Alman malı tanksavar silahını (muhtemelen Panzerfaust-III) Ukrayna’ya göndermesi ve geçmişte Almanya’dan Estonya’ya verilen 9 adet Sovyet tasarımı D-30 obüsü ve mühimmatlarının Ukrayna’ya gönderilmesine izin verildiğini açıkladı.

Almanya’nın envanterinde yer alan tanksavarlar şu şekilde;

  • Panzerfaust-III: Güdümsüz roket, azami menzili 400-800 metre
  • MATADOR: Güdümsüz roket, azami menzil 1200 metre
  • EuroSpike: Güdümlü füze, azami menzil 4500-5500 metre
  • BGM-71 TOW-1/2A: Güdümlü füze, azami menzil 3750-4500 metre
  • MBDA MILAN I/II: Güdümlü Füze, azami menzil 2000 metre

Stinger füzesi

FIM-92 Stinger, kızılötesi güdümlü tek er tarafından taşınabilir bir hava savunma füzesi olarak öne çıkıyor. ABD’de geliştirilen füze 1981’de hizmete girdi ve 30 adedin üzerinde ülke tarafından kullanılıyor. 4.8 km azami azami menzile sahip füze azami 3.8 km irtifadaki hedefleri vurabiliyor. 

Kaynak: DefenceTürk

Almanya Ukrayna’ya tanksavar ve Stinger füzesi gönderecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum