İran ve Azerbaycan Donanmaları, Rus deniz geçit törenine katıldı

Azerbaycan ve İran donanmalarına ait savaş gemileri ilk kez Rus deniz geçit törenine katıldı.

Mehr News tarafından 29 Temmuz 2022’de yayımlanan bilgiye göre Azerbaycan ve İran donanmalarına ait savaş gemileri ilk kez Rus deniz geçit törenine katıldı. Bu bağlamda Hazar Denizi kıyısındaki Kaspiysk’te düzenlenen deniz geçit törenine 26 savaş gemisi, 15 destek gemisi, 900’den fazla personel ve dört uçak katıldı.

Geçit töreninde Tatarstan ve Dagestan füze gemileri, Grad Sviyazhsk, Uglich ve Stupinets küçük topçu gemileri, Nikolay Ivashintsov hidrografik araştırma gemisi, Magomed Gadzhiyev ve Herman Ugryumov liman mayın tarama gemileri ve sabotaj karşıtı tekne Yunarmeyets Dağıstana yer aldı.

Hazar Denizi Filosu

Tören kapsamında Hazar Filosu, denizdeki ve kıyıdaki muharebe yeteneklerini sergiledi. Denizciler, eyalet sınırını ihlal etme girişimini engelleyen ve mayınlı bölgeyi ihlal eden simüle edilmiş bir düşmanla deniz savaşı yürüten bir gösteri düzenledi.

Buna ek olarak denizciler, düşmanın kilit tesislerine bir füze saldırısı, tehlikede olan bir gemiye yardım sağlama, amfibi karşıtı saldırı savunması ve kıyıya iniş denemeleri gerçekleştirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazar Filosu Komutan Yardımcısı Kaptan Sergei Rakauskas

“Bu yılın en önemli olayı, uzun yıllardır ilk kez Deniz Kuvvetleri Günü’nün ortak kutlaması kapsamında dostane bir ziyaretle bize gelen Azerbaycan ve İran donanmalarına ait gemilerin katılımı olacak. Bu durum bizim için ilk.” dedi.

Kaynak: DefenceTürk

İran ve Azerbaycan Donanmaları, Rus deniz geçit törenine katıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum