Çek Cumhuriyeti’nden CV90 zırhlı muharebe aracı tedariki

Çek Cumhuriyeti, 246 adet CV90 MkIV zırhlı muharebe aracı (ZMA) tedarik edecek.

Çek Cumhuriyeti, yedi farklı varyantta 246 adet CV90 MkIV zırhlı muharebe aracı (ZMA) satın almak üzere yürüttüğü müzakereleri başarıyla tamamladı. Muharebe alanında kendini kanıtlamış CV90 MkIV’ün yedi farklı varyantından oluşan satın alma, Çek Ordusu için ateş gücü, hareket kabiliyeti ve korumada önemli bir gelişmenin altını çiziyor. Merkezi İsveç Örnsköldsvik’te bulunan BAE Systems Hägglunds’un Genel Müdürü Tommy Gustafsson-Rask, Çek Cumhuriyeti’nin CV90 Kullanıcı Grubu’nun dokuzuncu üyesi olmasını memnuniyetle karşılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu sözleşme Çek endüstrisi için muazzam bir zafer anlamına geliyor ve programdaki önemli rolünü garanti altına alıyor. Bu kararla Çek Cumhuriyeti, gelecekte büyüme potansiyeline sahip bu öncü zırhlı muharebe aracından uzun vadeli faydalar elde edecek.”

Bahse konu araçlar, Çek Savunma Bakanlığı’nın ön koşullarını karşılayacak şekilde Çek sanayisi ile ortaklık yoluyla geliştirilecek ve teslim edilecek. Çek sanayi ortakları, KDV hariç geliştirme, üretim ve montaj sözleşmelerinde satın alma değerinin %40’ını oluşturuyor. Bu bağlamda sözleşme 22 milyar SEK (2.2 milyar dolar) değerindedir.

BAE Systems Hägglunds tarafından üretilen CV90 Mk IV, CV90 ZMA ailesinin en yeni ürünüdür. MkIV varyantı hareket kabiliyeti, ateş gücü ve korumanın gelişmiş bir kombinasyonunu sağlamaktadır. Araç, çeşitli arazi ve taktik ortamlarda NATO ve BM yetkileri altında dünyanın dört bir yanında konuşlandırılarak savaştaki başarısını kanıtlamıştır.

 CV90 Zırhlı Muharebe Aracı

CV90, silahlı kuvvetlerin mekanize / zırhlı birimleri tarafından kullanılmak üzere geliştirilmiş zırh, hareket kabiliyeti ve ateş gücüne sahip, İsveç Ordusu’nun belirli operasyonel gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış bir paletli zırhlı araçlar ailesidir.

CV90 muharebe aracının gövdesi, ön solda oturan sürücü, sağında güç paketi, merkezde taret, gövdenin arkasındaki asker bölmesi ile tamamen kaynaklı çelik zırh konstrüksiyona sahiptir. CV90 muharebe aracının standart zırhı, 14.5 mm zırh delici mermilere karşı çok yönlü koruma sağlamaktadır.

 

CV90 Muharebe AracıCV90 ZMA

Temel CV90 muharebe aracı, 40 mm Bofors otomatik top ve eş eksenli 7.62 mm makineli tüfekle donanmış iki kişilik bir taretle donatılmıştır. CV90 ayrıca, üç fırlatıcıdan oluşan iki grup halinde düzenlenmiş altı adet 76 mm’lik bombaatar havanı taşımaktadır.  Havanlar sis bombaları için tasarlanmıştır ancak aynı zamanda çeşitli bombalar ile de yüklenebilir.

Kaynak: DefenceTürk

Çek Cumhuriyeti’nden CV90 zırhlı muharebe aracı tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum