ABD’den Ukrayna’ya 725 milyon dolarlık ek yardım paketi

ABD, Ukrayna’ya 725 milyon dolarlık yeni yardım paketini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak için 725 milyon dolara kadar olan güvenlik yardımının Başkanlık tarafından PDA yetkisi ile verileceğini duyurdu. Bahse konu yardım, Biden Hükümeti’nin 2021 yılının Ağustos ayından bu yana Ukrayna için Savunma Bakanlığı envanterlerinden yirmi üçüncü ekipman tedariki olacak.

Bu bağlamda yeni paket, Rusya’nın en son Ukrayna topraklarını ilhak etmesinden bu yana ikinci yardım paketi ve Ukrayna’nın Eylül ortasında büyük savaş alanı kazanımları elde etmesinden bu yana üçüncü PDA paketi. (ABD Başkanına özel olarak tanınan PDA yetkisi, başkanın belirli durumlarda mevcut ABD askeri stoklarından silah, mühimmat ve malzeme çekmesine ve bunu diğer ülkelere sağlamasına izin veren bir yetkidir.)

Yeni yardım paketi,

  • HIMARS için ek mühimmat,
  • 23.000 adet 155 mm topçu mühimmatı,
  • 500 adet hassas güdümlü 155 mm topçu mühimmatı,
  • 5.000 adet 155 mm Uzaktan Zırh Önleyici Mayın (RAAM) Sistemi,
  • 5.000 adet tanksavar,
  • HARM füzeleri,
  • 200’den fazla HMMWV aracı,
  • Küçük silahlar ve daha fazlası için 2.000.000 mermiden fazla hafif silah mühimmatı,
  • Tıbbi malzeme

içermekte. Yeni paket, ABD Savunma Bakanı Austin’in Brüksel’deki Ukrayna Savunma Temas Grubu’nda yaklaşık 50 ülkenin savunma bakanlarını bir araya getiren ve liderlerin ek güvenlik yardımı sağlamayı taahhüt ettiği toplantının ardından geldi.

ABD’ye ek olarak Almanya, Ukrayna’ya taahhüt edilen dört adet IRIS-T hava savunma sisteminden ilkini teslim etti. Almanya ayrıca yakın zamanda daha fazla MARS roket sistemi ve obüs teslim edeceğini duyurdu. İspanya ise Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için dört adet HAWK hava savunma sistemi sağlayacağını duyurdu.

ABD tarafından Ukrayna’ya gönderilen askeri ekipmanlar

ABD, Ocak 2021’den bu yana Ukrayna’ya toplamda 18.2 milyar dolardan fazla güvenlik yardımı taahhüt etti. 2014’ten bu yana ABD, Ukrayna’ya 20.3 milyar dolardan fazla ve Rusya’nın işgal girişimlerinin başlangıcından bu yana yaklaşık 17.6 milyar dolardan fazla güvenlik yardımı taahhüt etti.

Kaynak: DefenceTürk

ABD’den Ukrayna’ya 725 milyon dolarlık ek yardım paketi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum