Rheinmetall, Mission Master XT İKA’nın ateş destek varyantını tanıttı

Rheinmetall tarafından geliştirilen Mission Master XT İKA’nın Hero dolanan mühimmata sahip ateş destek varyantı tanıtıldı.

Almanya merkezli Rheinmetall, savunma sektörünün en büyük fuarlarından biri olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen EUROSATORY 2022 fuarında Mission Master XT İKA’nın Hero Kamikaze İHA’ya sahip ateş destek varyantını tanıttı. Bu kapsamda 2021 yılının Ekim ayında Rheinmetall ve UVision, UVision’ın tarafından geliştirilen Hero Kamikaze İHA ailesini Avrupa’da pazarlamak için bir anlaşma imzalamıştı.

EUROSATORY 2022 fuarında her iki şirket de farklı Hero Kamikaze İHA’ları insanlı ve insansız araçlara entegre edilmiş halde sundu. Örneğin Rheinmetall’in Mission Master XT robotik aracı, Hero 120 ile ateş destek aracı olarak sergilendi. Benzer şekilde, yeni KF-51 tankı, ana silahı olan 130 mm yivsiz topa ek olarak Hero 120’leri fırlatmak için geliştirilen lançer ile sergilendi.

Mission Master XT

Rheinmetall, başarılı Mission Master Otonom İnsansız Kara Araçları ailesinin (O-İKA) en son üyesi olan Mission Master XT’nin piyasaya sürüldüğünü  duyurdu. Piyasaya sunulan Mission Master SP platformunun aksine, Mission Master XT dizel motora sahip. Yeni bir dizi ihtiyaca yanıt veren Rheinmetall Mission Master XT, zorlu arazilerde son derece hareketli ve yüksek taşıma kapasitesine sahip. Mission Master XT, Rheinmetall Canada tarafından geliştirildi.

Rheinmetall Mission Master XT, zorlu araziler için tasarlandı. Buz, kar ve sıfırın altındaki hava koşullarının yanı sıra kumlu, kayalık ve dağlık arazilerin üstesinden gelmek amaçlandı. Gelişmiş amfibi yetenekleri, tam yük kapasitesini korurken yüzmesine izin verir. 2217 kg ağırlığındaki bu O-İKA, tüm senaryolarda 1000 kg yük taşıyabiliyor ve birliklerin özel ekipmanlarını ulaşılması zor yerlere taşımasına olanak tanır. Dizel motoru sayesinde yakıt ikmali yapmadan 750 km hareket edebiliyor, lityum iyon piller sayesinde ise 6 saate kadar sessiz çalışabiliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall, Mission Master XT İKA’nın ateş destek varyantını tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum