ABD yeni çıkarma gemisini hizmete alıyor

ABD Donanması, en yeni San Antonio sınıfı çıkarma gemisi USS Fort Lauderdale’i (LPD 28) devreye aldı.

ABD Deniz Kuvvetleri, USS Fort Lauderdale çıkarma gemisini (LPD 28) hizmete aldı. Geminin hizmete alımı töreninde konuşan ABD Deniz Kuvvetleri Sekreteri Carlos Del Toro, gemide görev alacak donanma ve deniz piyadeleri personeline, gelecekte yapacakları hizmet ve fedakarlıklara yönelik teşekkür etti.

USS Fort Lauderdale’in tam anlamıyla göreve başlamasıyla birlikte Müşterek Kuvvetlerin entegre caydırıcılık kabiliyetini güçlendireceği ifade edildi. Törende konuşan ABD Askeri İnşaat ve Gazi İşleri Ödenek Alt Komitesi Başkanı Debbie Wasserman Schultz,

“Lauderdale (LPD 28) USS Ft. çıkarma gemisinin işletmeye alınmasında yer almak büyük bir onur. Bu, şehrin ABD Donanması ile olan önemli tarihi, dostluğu ve saygısının başka bir bölümüdür. Askeri İnşaat ve Gazi İşleri Ödenek Alt Komitesi Başkanı olarak ordumuza desteğim sürekli. Askerlerimizin ve gazilerimizin her zaman yanında olacağım ve hizmet etmeye devam edenleri onurlandıracağım.”

ifadelerini

kullandı.

Huntington Ingalls Industries tarafından Pascagoula, Mississippi’de inşa edilen USS Fort Lauderdale, 28 Mart 2020’de denize indirilmiş ve 30 Kasım 2021’de ABD Donanmasına teslim edilmişti.

Çıkarma gemileri, çeşitli operasyonel görevler için kuvvet unsurlarını barındıran ve karaya çıkaran savaş gemileridir. LPD’ler, deniz piyadelerini, ekipmanlarını ve malzemelerini, gemideki Hava Yastıklı Çıkarma Gemileri (LCAC), helikopterler veya dikey kalkış ve iniş hava araçları (MV 22) ile taşımak ve karaya indirmek için kullanılır. Bu gemiler; amfibi saldırı, özel operasyonlar veya savaş görevlerini destekler ve amfibi operasyonlar için ikincil havacılık platformları olarak hizmet etmektedirler.

Kaynak: DefenceTürk

ABD yeni çıkarma gemisini hizmete alıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum