ABD, NASAMS hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya satışını onayladı

ABD, Ukrayna’ya 285 milyon dolar değerinde NASAMS ve ilgili ekipmanların olası bir Yabancı Askeri Satışını onaylayan bir karar aldı

Bu açıklama Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’nın (DSCA) internet sitesinde yayınlanan bir mesajla duyuruldu. Ukrayna Hükümeti, bir adet AN/MPQ-64F1 Sentinel Radarı içeren NASAMS sistemi satın almayı talep etti.

Ayrıca Atış Kontrol Merkezi, kanister fırlatıcılar, güvenli iletişim, GPS alıcıları, kod yükleyiciler ve kablo setleri, alet kitleri, test ekipmanları, destek ekipmanları, ana taşıyıcılar, jeneratörler, teknik dokümantasyon, yedek parçalar, ABD Hükümeti ve yüklenici teknik desteği ve diğer ilgili lojistik ve program desteği unsurları da dahildir. Toplam tahmini maliyet 285 milyon dolardır.

 

NASAMS sistemi 2005 yılından bugüne ABD başkenti Washington DC’de bölgenin hava savunma sistemlerine entegre bir şekilde kullanılmaya devam ederken, Norveç, Finlandiya, İspanya, Hollanda, Umman, Litvanya, Endonezya, Avustralya, Katar ve açıklanmayan bir diğer ülke tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

ABD, NASAMS hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya satışını onayladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum