Yeni Milli Savunma Bakanı “Yaşar Güler” oldu

Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar güler atandı. Düzenlenen tören ile eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görevini Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Güler’e devretti. Törene TSK komuta kademesi ve Bakan yardımcıları katıldı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olarak atanması sebebiyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildi.

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tören sırasında şunları söyledi,

Ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini, hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Görev süremiz boyunca hudutlarımız bugüne kadarki en yoğun ve en etkili tedbirlerle korunmuştur ve korunmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yarım asırlık silah ve mesai arkadaşım, çok değerli kardeşim” diye hitap ettiği Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’i tebrik ederek başarı dileklerini ileten Bakan Akar, “Bizlere vatan, millet, Cumhuriyet ve sancak için çalışma imkânı ve fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha saygı ve şükranlarımızı sunuyorum.

Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler açıklamada bulundu

Görevi devralan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler de bu önemli görevi kendisine tevdi eden Erdoğan’a şükranlarını sundu. Bakan Hulusi Akar’a, terörle mücadele ve hudut güvenliği başta olmak üzere ülkenin huzur ve güvenliği, uluslararası ve bölgesel güvenlik konularında üstlendiği aktif rol ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon konularındaki desteklerinden ve başarılarından dolayı şükranlarını ileten Bakan Yaşar Güler şu ifadeleri kullandı:

Millî Savunma Bakanlığı göreviniz içinde devletimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapmış olduğunuz değerli hizmetler asla unutulmayacak, daima saygı ve şükranla anılacaktır. Bu bir bayrak değişimidir. Şahsıma tevdi edilen bu büyük sorumluluğun bilinci ile bugün bu bayrağı ben devralıyorum. Amacımız bu bayrağı daha yukarılara taşımaktır. 49 yıl önce şerefle, onurla taşıdığım üniformamı alnımın akıyla çıkarmanın onurunu yaşarken Millî Savunma Bakanlığı gibi önemli bir göreve layık görülmenin de haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyim.

Bugüne kadar olduğu gibi görev sürem içerisinde de birinci önceliğimiz artan bir azim ve kararlılıkla terörle mücadele olacaktır. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terör örgütü ile en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin modern harp, araç gereç ve sistemleriyle donatılması kapsamında Bakanlığımızın tüm imkân ve kabiliyetleri birbirinden kıymetli savunma sanayi projelerimizin en kısa sürede hayata geçirilmesi için seferber olacaktır.”

Kaynak: DefenceTürk

Yeni Milli Savunma Bakanı “Yaşar Güler” oldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum