Polonya’nın ilk K239 Chunmoo ÇNRA’sı ülkeye ulaştı

Polonya’nın tedarik ettiği K239 Chunmoo ÇNRA sisteminin ilki Polonya’ya ulaştı.

Polonya’nın Güney Kore’den tedarik ettiği K239 Chunmoo ÇNRA sisteminin ilki Polonya’nın Gdansk kentine ulaştı. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bahse konu gelişmeyi duyurdu. Bakan yaptığı paylaşımda, “İlk Kore K239 CHUNMOO füze rampası Polonya’ya yeni ulaştı. Polonyalı bir Jelcz kamyonuna monte edildi. Bu yıl daha sonra daha fazla fırlatıcı gelecek.” dedi.

Polonya’nın K239 Chunmoo ÇNRA tedariki

Güney Kore şirketi Hanwha Defense ve Polonya arasında 19 Ekim 2022’de K239 Chunmoo ÇNRA Sistemi teslimatı için bir Çerçeve Sözleşmesi imzalanmıştı. Sözleşme Hanwha Defense Başkanı ve CEO’su Son Jaeil ile Polonya Başbakan Yardımcısı M. Blaszczak tarafından Varşova’da imzalanmıştı. İmza törenine katılanlar arasında Polonya Savunma Bakanlığı Kuvvet ve Kaynak Yönetiminden sorumlu Bakan Yardımcısı Yoo Dong-joon ve Savunma Edinim Programı İdaresi Bakan Yardımcısı Sung Il de yer almıştı. Sözleşmenin içeriğinde ise Güney Kore’den Polonya’ya 288 adet K239 Chunmoo ÇNRA Sistemi ile 23.000 roketin tedariki mevcut.

K239 Chunmoo ÇNRA Görsel: Mariusz Blaszczak

Chunmoo ÇNRA’nın Polonya konfigürasyonu, Polonya Silahlanma Grubu tarafından üretilen Jelcz kamyonları üzerine kurulacak. Sisteme WB Electronics tarafından üretilen Topaz otomatik atış kontrol sistemleri gibi Polonya alt sistemleri tehçiz edilecek. Bataryalar ayrıca Polonya iletişim araçları ve muharebe yönetim sistemi ile donatılacak. Komuta araçları, teknik destek araçları, mühimmat ve teknik değerlendirme araçlarının tedariki için Polonyalı sanayi kuruluşlarıyla sözleşme yapılması planlanmakta.

Polonya, şu anda en çok Güney Kore sistemleri tedarik eden ülke konumunda. Başta K9 obüsleri, K2 Black Panther ana muharebe tankı, K239 Chunmoo Çoklu Roketatar Sistemi ve FA-50 uçağı olmak üzere Güney Kore ile birden fazla sistem için anlaşma imzalandı. Yapılan bu tedariklerin bir kısmının Güney Kore’de bir kısmının ise Polonya’da üretilmesi planlanıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’nın ilk K239 Chunmoo ÇNRA’sı ülkeye ulaştı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum