ABD Deniz Piyadeleri gemisavar mühimmat envanterini genişletiyor

Naval News tarafından aktarıldığı üzere AFRL, alternatif gemisavar mühimmatları için 96. test üyesinin 780. test hava filosu ve 53. üyenin 85. test ve değerlendirme hava filosu ile ortaklık kurdu.

QUICKSINKGörsel:1. Lt. Lindsey Heflin

ABD Deniz Piyadeleri, Defense One çevrimiçi seminerlerinde askerî depolarında birkaç yıl önce sadece bir çeşit gemi-savara sahipken şimdi 4 farklı çeşitte gemi-savar mühimmatına sahip olduklarını açıkladı. ABD Deniz Piyadeleri Pasifik Kuvvetleri yardımcı komutanı tuğgeneral Joseph Clearfield, Deniz Piyadeleri’nin yeni gemisavar mühimmatlarının ABD Ordusu’ndan ödünç alınarak envantere katıldığına değindi. ABD Deniz Piyadeleri, insansız NMESIS sistemi ile Kongsberg NSM füzesi atışıyla yüksek mobiliteye sahip bir kıyı savunma sistemi edinme niyetini göstermişti.

deniz saldırı füze sistemiNaval Strike Füze Sistemi, Görsel: Kongsberg

Deniz Piyadeleri’nin transfer ettiği diğer mühimmatlar ise AGM-179 JAGM ve ABD Hava Kuvvetleri’ne ait QUICKSINK JDAM. Taktik uçaklarla Harpoon ve QUIKSINK JDAM; döner kanatlı uçaklardan ise JAGM; Kara içinse NMESIS platformu NSM. Bu tedariklerin ABD Deniz Piyadeleri’ne yüzer unsurlara karşı duruma göre optimize seçenekler sunması hedefleniyor.

Konsept incelendiğinde Uzun menzillerde Harpoon füzeleri yerini korurken karadaki birliklerin güvenli mesafelerden deniz tehditlerine karşı savunmasını NMESIS-NSM kombinasyonunun üstleneceği; hava platformlarında ise QUICKSINK’in kısa menzilde yüksek tahribat ihtiyacını karşılarken JAGM füzelerinin kısa menzilde silahlandırılmış sürat botları gibi düşük tonajlı asimetrik tehditlere karşı kullanılacağı değerlendirilebilir.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Deniz Piyadeleri gemisavar mühimmat envanterini genişletiyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum