Hindistan, 10.18 milyar dolarlık savunma tedarikini onayladı

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh’ın resmi twitter hesabı üzerinden yayınladığı açıklamaya göre Hindistan Savunma Tedarik Konseyi 10.18 milyar dolar tutarındaki 24 adet Sermaye Edinim Teklifi’ni onayladı.

Savunma Bakanı Rajnath Singh yayınladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Savunma Tedarik Konseyi’nin onayladığı satın alma bütçesinin %98’i  yerli kaynaklardan tedarik edilecek ve yerli kaynakların tercih edilmesi yalnızca Hindistan Ordusu’nu modernize etmekle kalmayacak, aynı zamanda ‘Aatmanirbhar Bharat’ veya kendine güvenen Hindistan hedefine ulaşmak için savunma sanayisine önemli bir destek sağlayacaktır.” Onaylanan 24 adet Sermaye Edinim Teklifi, Hint Ordusu için 6 adet, Hindistan Hava Kuvvetleri için 6 adet, Hindistan Donanması için 10 adet ve Hindistan Sahil Güvenlik için 2 adet edinim içeriyor.Hindistan Ordusu’na ait T-90 Muharebe Tankı(Görsel: RT)

Teklifler arasında ZMA’lar, hafif tanklar, gemisavar füzeler, çok amaçlı gemiler, yeni füze ailesi, uzun menzilli güdümlü gombalar ve Yeni Nesil Açık Deniz Karakol Gemileri yer alıyor.

Hindistan Ordusu, toplamda 1750 adet yeni nesil piyade savaş aracına, 350 adet hafif tanka ve yaklaşık 800 monte edilmiş top sistemine ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor. Ayrıca Hindistan Hava Kuvvetleri, havadan yere yeni nesil anti-radyasyon füzeleri, uzun menzilli güdümlü bombalar, konvansiyonel bombalar için menzil artırma kitleri ve gelişmiş gözetleme sistemleri arayışında olduğunu belirtmişti.

Hindistan Hükümeti’nin önümüzdeki günlerde yeni ihaleler vermesi, ardından teklif sahiplerinin seçimi, prototiplerin ve mevcut sistemlerin saha denemeleri ve nihayetinde bir sözleşmenin verilmesi bekleniyor. Yeni silahların devreye alınmasının 2030’dan sonra başlayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan, 10.18 milyar dolarlık savunma tedarikini onayladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum