Yerlilik oranı en yüksek güdüm kiti HGK-82 envanterde!

Yerlilik oranı en yüksek yerli ve milli güdüm kiti HGK-82 envanterde!

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli ve milli güdüm kiti HGK-82’nin (Hassas Güdüm Kiti) en yüksek yerlilik oranı ile envantere girdiği açıklandı. Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran TÜBİTAK SAGE,

“Yerlilik oranı en yüksek yerli ve milli güdüm kiti HGK-82 envanterde! Savunma sanayiinde tam bağımsızlık hedefiyle…”

ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş 12 Kasım 2021 tarihinde HGK-82’nin (Hassas Güdüm Kiti-82) milli bileşenler ile çok düşük bir CEP mesafesi hedefini vurduğunu betimleyen bir görsel ve açıklama paylaşmıştı. HGK-82’nin bahse konu atışına ait detaylar ise 16 Kasım 2021 tarihinde TÜBİTAK SAGE’nin resmi Twitter hesabından paylaşılmıştı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yerini alan HGK-82’nin, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen alt sistem bileşenleri ATLAS ve KAŞİF ile teslimata hazır olduğu geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Bu kapsamda TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş resmi İnstagram hesabında yeni hassas güdüm kitlerinin teslimata hazır olduğunu,

”Hassas Güdüm Kitleri HGK-82‘ler teslimata hazır. Küresel Konumlama Alıcısı TÜBİTAK SAGE ürünü KAŞİF, Ataletsel Ölçüm Birimi TÜBİTAK SAGE ürünü ATLAS ile yerlilik oranı en yüksek kit konfigürasyonu…” şeklinde açıklamıştı.

HGK-82

HGK-82 mevcut 500 lb Mk-82 genel maksat bombalarını KKS/ANS güdüm sistemi ile havadan karaya akıllı ve hassas vuruş kabiliyetine sahip mühimmata çeviren, BRU 57 adaptörü ile çoklu atılabilen güdüm kitidir.

KAŞİF

KÂŞİF, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen askeri özelliklere sahip Küresel Konumlama Sistemi (İng. GNSS) alıcısıdır.

KÂŞİF’in RF, elektronik donanım ve algoritma tasarımları AR-GE yolu ile TÜBİTAK SAGE’de gerçekleştirilmiştir. Alıcının donanımı GPS L1/L2, GLONASS L1 ve GALILEO E1/E5a/E5b sinyallerinin kullanımını desteklemektedir. Mevcut FPGA ve yazılım ile GPS L1 sinyalleri takip edilerek çözüm üretilmektedir.

ATLAS

 

Tübitak SAGE – ATLAS

ATLAS AÖB, yüksek performans ve yüksek doğruluk özelliklerine sahip AÖB’dür. Ölçerin elektronik donanım tasarımı, yazılım tasarımı, mekanik tasarımı, algoritma ve kalibrasyon tasarımları TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

Yerlilik oranı en yüksek güdüm kiti HGK-82 envanterde! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum