Hindistan, yeni nesil ana muharebe tankı için Rusya ile görüşüyor

Rusya, Hindistan’ın yeni nesil ana muharebe tankı için T-14 Armata tankının teknolojisini transfer etmeye hazır olduğunu dile getirdi

The Eurasian Times’ın 14 Şubat 2023’te Hindistan’ın Bengaluru kentinde gerçekleştirilen Aero India savunma havacılık faaliyetleri sırasında yayınladığı bilgiye göre, Rus savunma sanayii Hindistan Ordusu’nun gelecekteki ana muharebe tankının ortak gelişimi için, Rusya yapımı yeni T-14 Armata’nın teknolojisini paylaşma planını duyurdu.

T-14 Armata Ana Muharebe Tankı

1 Haziran 2022’de Hindistan Savunma Bakanlığı, stratejik ortaklık programı kapsamında aşamalı bir şekilde 1.700’den fazla yeni nesil ana muharebe tankı tedarik etmek için bir RFI (Bilgi Talebi) yayınladı ve geliştirilecek “geleceğin tankının” 2030 a kadar görevi alınması beklendiği açıklandı.

Hindistan RFI’ına göre, Hindistan yapımı yeni ana muharebe tankının teknoloji transferi, performansa dayalı lojistik, mühendislik destek paketi ve diğer bakım ve eğitim gereksinimlerini içerecek. Yeni tedarikin amacı, şu anda Hint ordusunda hizmet veren eski Sovyet tasarımı T-72 tank filosunu değiştirmek.

Hindistan ordusu mevcut olarak,122 adet Arjun, 2.418 adet T-72M1, 1.100 adet T-90S ve yaklaşık 1.100 adet farklı model olmak üzere toplam 3.640 adet ana muharebe tankına sahip.

Arjun Ana Muharebe Tankı

Mevcut tank envanterinin çoğunluğu Rus tanklarından oluşması nedeniyle Hindistan Hükümeti, Make in India girişimiyle tanklarının üretimini yerlileştirmeye ve savunma için ithalata bağımlılığı azaltmaya çalışıyor. Yeni ana muharebe tankı tedarikiyle Hindistan, yeni nesil tanklarını yerli olarak üretmek istiyor.

T-14 Armata

Armata platformuna dayanan T-14 tankı, ilk kez 9 Mayıs 2015’te Kızıl Meydan’da Zafer Bayramı geçit töreninde sergilendi. T-14 Armata insansız bir tarete sahiptir ve ana silahı 2A82 125 milimetrelik yivsiz tank topudur; T-72, T-80 ve T-90 serisi tanklardaki 2A46 topuna kıyasla birçok açıdan iyileştirmeye sahiptir. İkincil silahları ise 300 mermi kapasiteli 12.7 mm Kord (6P49) makineli tüfeği ve 1.000 mermi kapasiteli 7.62 mm PKTM (6P7К) makineli tüfeğidir.

T-14 Armata (Fotoğraf: Rusya Savunma Bakanlığı)

T-14’ün üç kişilik mürettebatı dahili bir zırhla korunuyor. Şasi, kule, ön, yanlar ve üst kısım Malakhit çift patlayıcı reaktif zırh (ERA) sistemi ile donatılmıştır. Tank ayrıca Afghanit aktif koruma sistemine (APS) sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan, yeni nesil ana muharebe tankı için Rusya ile görüşüyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum