Ukrayna’nın hava savunma radarları imha edildi

24 Şubat 2022 gece yarısı Rusça açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, Ukrayna’nın Rusya için tehdit oluşturmadığını söyledi. Zelensky konuşmasında Putin ile telefon görüşmesi yapmak istediğini ancak sonuçsuz bir girişim olarak sonuçlandığını ifade ederek Rusya’nın 200 bin askerle Ukrayna sınırında konuşlandığını söyledi. Ukrayna ile Rusya’nın 200 bin km sınıra sahip olduğunun belirten Zelensky Ukrayna halkının ve Ukrayna hükümetinin barış istediğini ve bu yönde çabaladığını söyledi. Zelensky buna karşın Rusya’nın bölgedeki birliklere Ukrayna’ya doğru ilerleme emiri verdiğini de söyledi. Tam bu saatlerde ise Rusya, hava trafik kontrolü güvenlik nedeniyle Ukrayna ile sınır hattındaki hava sahasını kapattı.

24 Şubat günü sabah saatlerinde ise Rusya yüksek ateş gücü ile Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini hedef almaya başladı. Rus Ordusu, Ukrayna’nın askeri tesislerine füze saldırıları gerçekleştirmektedir. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İmha edilen P-1180U Hava Savunma Radarı

Son olarak Rus Hava Kuvvetleri tarafından Donetsk’in güneyinde Mariupol şehrinde konuşlu Ukrayna ordusuna ait P-14 (Nato kod adı: Tall King A) uzun menzilli erken uyarı radarının, sabah saatlerinde yapılan hava harekatı ile imha edildiği aktarıldı. Rus Hava Kuvvetleri tarafından Ukrayna hava savunma sistemlerine yönelik SEAD / DEAD görevleri icra ediliyor. Bahse konu radar sistemlerinin anti-radyasyon füzeleri ile vurulduğu belirtiliyor.

Sovyetler Birliği döneminde geliştirilen P-14 (Nato kod adı: Tall King A), 1959 yılında tanıtılmıştır. günümüzde Ukrayna ordusu tarafından aktif olarak kullanılan radar 400 km menzile sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’nın hava savunma radarları imha edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum