Ukrayna, MİLGEM’lerde Türkiye ile iş birliğine devam etmek istiyor

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Defence Turk’ün gündeme dair sorularını yanıtladı.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Defence Turk’ün gündeme dair olan sorularını yanıtladı. Ukrayna tarafından sipariş edilen MİLGEM gemileri hakkında açıklamalarda bulunan Bodnar, Türkiye ile iş birliğinin devam etmesini istediğini vurguladı.

Yapılan anlaşma kapsamında Ukrayna, Türkiye’den 1+3 seçeneğiyle korvet tedarik etmekte. Geçtiğimiz günlerde ilk korvet denize indirilmişti. İkinci korvetin inşasının ise devam ettiği bilinmekte. Üçüncü ve dördüncü korvetler için yürütülen süreç hakkında konuşan Bodnar, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle, Ukrayna donanmasında daha önce hiç bulunmayan bu tür gemilerin inşa edilmesinden çok memnunuz ve Türk tarafının gerçekleştirdiği üretim takviminden de memnuniyet duyuyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında First Lady Olena Zelenska, ilk gemi olan Ivan Mazepa’yı denize indirmişti. İkinci geminin de hızlıca biteceğine inanmaktayız.

Ancak üçüncü ve dördüncü gemi için kesin bir şey söylemek zor. Bildiğiniz gibi her şey şu anda savaş alanına bağımlı. Bu savaş alanı çok fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla düşmanları geri püskürtmek için tüm dikkatimizi veriyoruz ve elbette yeni korvetlerin inşasına döneceğiz. Türkiye’den bu ürünleri sadece satın almakla kalmayacağımıza, aynı zamanda geleneksel olarak Ukrayna’da geliştirilen yedek parçalar, silahlar ve motorlar da dahil olmak üzere tedarik edeceğimize inanıyorum. Türk tarafı da bunun farkında.”

Türkiye’nin son yıllarda geliştirmekte olduğu insansız deniz araçlarına (İDA) Ukrayna tarafından herhangi bir talep olup olmadığı üzerine açıklamada bulunan Bodnar, şu ifadelere yer verdi:

“Memnuniyetle kabul ederiz. Buna yönelik çalışmaların henüz başlamadığını ve spekülasyon yapmak istemem ama bu arada Türk şirketlerinin bu işe başlaması için bir tartışma ve iş birliği akışı var.”

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, MİLGEM’lerde Türkiye ile iş birliğine devam etmek istiyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum