İsrail’den Almanya’ya Arrow 3 hava savunma sistemi tedariki

İsrail Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ABD hükümetinin İsrail ile ortak geliştirilen Arrow 3 hava savunma sistemini Almanya’ya ihraç etme talebini onayladığı aktarıldı. Bahse konu satış, İsrail’in şimdiye kadarki en büyük savunma anlaşması olacak.

Arrow 3, şu anda İsrail’in en gelişmiş uzun menzilli hava savunma sistemidir.  Balistik füzeleri henüz Dünya atmosferinin dışındayken engellemek ve bunların nükleer, biyolojik, kimyasal veya konvansiyonel savaş başlıklarını fırlatma bölgelerine yakın bir yerden imha etmek için geliştirilmiştir. 2.400 kilometre menzile sahip olan sistemin daha gelişmiş bir varyantı olan Arrow 4’ün geliştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

 

The Times of Israel tarafından yapılan habere göre üst düzey İsrailli ve Alman savunma yetkilileri önümüzdeki haftalarda bir taahhüt mektubu imzalayacak. Bu kapsamda Almanya’nın tam sözleşme imzalanmadan önce üretim için İsrail’e yaklaşık 600 milyon dolarlık bir ilk ödeme aktaracağı belirtildi.

Bakanlığa göre 3.5 milyar dolarlık sözleşme, her iki parlamentodan da nihai onaylar alındıktan sonra 2023’ün sonunda imzalanacak. Berlin, Arrow 3 sisteminin 2025’in son çeyreğinde teslim edilmesini bekliyor. Alman hükümeti, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarından sonra NATO’nun Avrupa’daki hava savunmasını güçlendirmek için bir adım attı ve müttefiklerini caydırıcılık sistemleri satın almaya çağırdı. Şimdiye kadar bir düzineden fazla Avrupa ülkesi sözde Avrupa Gökyüzü Kalkanı girişimine kaydoldu.

Kaynak: DefenceTürk

İsrail’den Almanya’ya Arrow 3 hava savunma sistemi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum