Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus çıkarma gemisini vurdu

Ukrayna ordusu, Bayraktar TB2 SİHA ile Yılan Adası’ndaki Rus unsurları vurmaya devam ediyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’larının aktif olarak sahada kullanıldığını daha önce de çeşitli görüntü aktarımlarıyla açıklamıştı. Son olarak Yılan Adası’nda konuşlu olduğu bildirilen Rus unsurlarının Bayraktar TB2 SİHA ile vurulduğu anlara dair görüntüler paylaşıldı. Söz konusu görüntülerde Rusya donanmasına ait Project 11770 Serna sınıfı çıkarma gemisinin de hedef alındığı görülüyor. Rusya, Ukrayna’ya savaş açmadan önce Project 11770 Serna sınıfı çıkarma gemilerini Hazar Denizi’ndeki birimlerinden, Karadeniz’deki birimlerine çekmişti. Karadeniz’de en az iki adet Project 11770 Serna sınıfı çıkarma gemisinin bulunduğu tahmin ediliyordu.

????️????????Ukrayna, ????????Bayraktar TB2 SİHA ile Yılan Adası'ndaki ????????Rus unsurları vurmaya devam ediyor

????Videoda Project 11770 Serna sınıfı çıkarma gemisinin de hedef alındığı görülüyor

— DEFENCE TURK (@Defence_Turk) May 7, 2022

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus Strela-10 hava savunma sistemini vurdu

Yılan Adası’nda konuşlu olduğu bildirilen Rus hava savunma unsurlarının Bayraktar TB2 SİHA ile vurulduğu anlara dair görüntüler paylaşılmıştı. Bahse konu görüntülerde Rus 9K35 Strela-10 (M) mobil kısa menzilli hava savunma sistemi TB2 tarafından hedef alınmıştı. Kullanılmaz hale gelen sistemler, bölgedeki devam eden Rus hava savunma zafiyetinin bir diğer göstergesi olarak yorumlanıyor.

????????????Ukrayna ordusu ????????Bayraktar TB2 SİHA ile ????????Rus 9K35 Strela-10 (M) kısa menzilli hava savunma sistemini vuruyor.

— DEFENCE TURK (@Defence_Turk) May 2, 2022

Ukrayna Ordusu yine Romanya yakınlarındaki Yılan Adası açıklarında bulunan 2 adet Raptor tipi, Rus devriye botunu vurduğuna dair görüntüleri paylaşmıştı. Bayraktar TB2 SİHA’lar ile demiryolu üzerindeki işgalcilere yakıt sağlayan lojistik vagonlar Bayraktar TB2 insansız hava aracı tarafından yok edilmişti. Ek olarak Bayraktar TB2 SİHA, BUKM3 hava savunma sisteminin bulunduğu bir konvoyu yol kenarında dururken vurduğu görüntüler paylaşılmıştı.

Karadeniz’de imha edilen Rus botları

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus çıkarma gemisini vurdu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum