Rheinmetall, Supacat ile Fuchs araçlarındaki ekipmanları geliştirecek

Birleşik Krallık, ordu bünyesindeki zırhlı keşif ve gözetleme araçlarının KBRN yeteneklerini güçlendiriyor.

İngiltere merkezli Supacat, Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) ile İngiliz Ordusu’nun Fuchs CBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) gözetleme ve keşif araçları filosundaki kimyasal ve radyolojik algılama ekipmanlarını geliştirmek için bir sözleşme imzaladı. Army Recognition tarafından da aktarıldığı üzere imzalanan sözleşme, İngiliz Ordusu’nun Fuchs araç filosunu güçlendirmek için 2020’de Rheinmetall BAE Systems Land ile imzalanan başka bir sözleşmenin bir parçası konumunda bulunuyor.

İngiliz Ordusu Fuchs CBRN aracı (Görsel: MilitaryLeak)

2020 yılının Ekim ayında Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL), İngiliz Ordusu’nun Fuchs CBRN keşif ve gözetleme araçlarını ve eğitim simülatörünü yükseltmek ve sürdürmek için bir sözleşme imzalamıştı. Army Technology’nin aktardığı üzere Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, sözleşme için 16 milyon sterlin bütçe ayırmıştı. Sözleşme sonucunda araçların KBRN tehditlerini tespit etme kabiliyetlerinin geliştirilmesinin ve araç filosunun diğer NATO ortaklarıyla birlikte çalışabilirliğinin arttırılması bekleniyordu.

En son imzalanan sözleşme ile RBSL, Fuchs araçlarını en son nesil tehdit algılama yetenekleriyle yükseltmek için gerekli mühendislik çalışmalarını tamamlarken, fiziksel entegrasyon çalışmalarını ise Supacat yürütecek. Araçlar, tahmini bir yıllık süre içinde Supacat’ın Dunkeswell, Devon’daki tesisinde modifiye edilecek.

Sözleşme sonrasında açıklamalarda bulunan Supacat Direktörü Phil Applegarth:

“Bu sözleşme, RBSL ile olan ilişkimizin, RBSL’nin bir KOBİ ile işbirliği yaparak arttırılmış çeviklik yoluyla Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’na nasıl bir kapsamlı mühendislik uzmanlığı sağladığını göstermektedir. Mühendislerimiz, bu kritik Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yeteneğini sürdürmek için HMT platformunun (Jackal ve Coyote) gösterdiği gibi, tamamen entegre, savaşta kanıtlanmış araç sistemleri sağlama konusunda kapsamlı deneyim sunabilmektedir.”

ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Fuchs araç filosu (Görsel: Britanya Ordusu)Fuchs

FUCHS TPz1, Daimler-Benz tarafından geliştirilen ve 1979’da Thyssen-Henschel tarafından üretilen bir Alman 6×6 zırhlı personel taşıyıcıdır. Aracın en son varyantları Alman Rheinmetall Defence tarafından pazarlanmaktadır. FUCHS TPz1 (Transportpanzer 1),  FUCHS TPz1’in teslimatları 1986’nın sonlarında tamamlandı. 2001 yılına gelindiğinde ise Rheinmetall Landsysteme GmbH, Fuchs’un toplam üretiminin 1.236 adet olduğunu belirtti. TPz1A serisi ile 9 farklı modelde bir araç ailesi oluşturmaktadır.

Fuchs aracı (Görsel; European Defence Review)

Fuchs TPz 1; zırhlı personel taşıyıcı, ambulans ve mühendis varyantlarında standart aracı oluşturmaktadır. TPz 1A1: Hummel jammer ve HELAS yön bulma aracı, TPz 1A2: komuta, iletişim ve radar aracı, 1A3: NBC keşif aracı, 1A4: SEM 80/90 telsiz aracı, 1A5: hava savunma kontrol aracı, 1A6: TPz 1A3’ün SEM 80/90 telsizli versiyonu, TPz 1A7: veri işleme/komut/destek aracı, TPz 1A8 ise el yapımı patlayıcılara karşı güçlendirilmiş zırhlı araç olarak üretilmiştir.

Fuchs araçlarının A versiyonu haricinde Fuchs 2 bulunmaktadır. Alman hükümeti, Birinci Körfez Savaşı sırasında kara operasyonlarını desteklemek için 1990 yılında İngiliz Ordusu’na 11 adet Fuchs aracı tedarik etmişti. RBSL şimdi İngiliz Ordusunun Fuchs araçlarında bir dizi yetenek geliştirmesi uygulayacak, ayrıca eskime sorunlarını ele alacak ve hizmet içi destek sağlayacak.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall, Supacat ile Fuchs araçlarındaki ekipmanları geliştirecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum