Paletli Boxer ZMA EUROSATORY fuarında görücüye çıktı

Rheinmetall ve KMW, paletli Boxer Zırhlı Muharebe Aracı’nı görücüye çıkarttı.

Almanya merkezli Rheinmetall ve KMW, savunma sektörünün en büyük fuarlarından biri olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen EUROSATORY fuarında uzun süredir söylentileri dolaşan Boxer Zırhlı Muharebe Aracı’nın (ZMA) paletli varyantını görücüye çıkardı. Bu bağlamda aracın gövdesinde büyük bir tasarım değişikliği görülmemekte. Konuyla ilgili olarak paletli Boxer’in tekerlekli varyant ile aynı mobiliteye sahip olduğu ifade edilmekte.

500 km menzile sahip olan paletli Boxer, saatte 100 km hıza ulaşabiliyor. Göreve göre 2 adet operatöre ihtiyaç duyan ZMA, 120mm yivsiz topa sahip. Bu bağlamda top üzerinde 15 adet mühimmat kapasitesine sahip otomatik doldurma sistemi de mevcut. Üzerinde 12.7mm uzaktan komutalı silah sistemi bulunduran Boxer, Spike LR2 füzelerini de ateşleyebilmekte. Ek olarak Boxer üzerinde Trophy Aktif Koruma Sistemi de bulunmakta.

Paletli Boxer ZMA Tekerlekli Boxer ZMA Ağırlık 45 ton 38 ton Motor gücü 880 kW 600 kW Mürettebat 2 personel (göreve göre değişebilir) 3 personel Maks. Hız 100 km/s 100 km/s Menzil 500 km 1000 km Ana silah 120x570mm yivsiz top 30mm top Silah açısı -10°/+20° -20°/+70° Koruma sistemi Trophy Aktif Koruma Sistemi — Füze Sistemi Spike LR2 Spike LRPaletli Boxer

Kaynak: DefenceTürk

Paletli Boxer ZMA EUROSATORY fuarında görücüye çıktı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum