ASELSAN, deniz araçlarına silah sistemi entegrasyonuna devam ediyor

ASELSAN’ın 2022 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Bu kapsamda raporda 5 adet Gabya sınıfı fırkateyne 10 adet STAMP-2 silah sistemi entegre edildiği Pakistan MİLGEM, MİLGEM 5. gemi ve LHD projelerinde ise STOP silah sistemleri teslimatının tamamlandığı aktarıldı. Aynı zamanda DEARSAN karakol botu, Pakistan OPV projesi ve Katar LCT ve LCM gemileri kapsamında 5 adet MUHAFIZ ve 4 adet STAMP-2 sistemi teslimatı tamamlandı

Ayrıca faaliyet raporunda, Katar VAB modernizasyonu kapsamında bahse konu araçlara SARP UKKS, örümcek, telsiz ve sürücü görüş sistemi teçhiz edildiği aktarılmakta. Konuyla ilgili gelişmeyi geçtiğimiz aylarda duyurmuştuk. Ek olarak Macaristan’a 32 adetlik Ejder Yalçın aracı ihraç edilmiş, bu kapsamda 32 adet SARP sistemi araçlara entegre edilmişti.

STAMP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi

Stabilize Makinalı Tüfek Platformu (STAMP), stabilize edilen bir taret üzerine yerleştirilmiş olan Silah, Elektro-Optik görüş birimleri içeren ve Silah Kumanda Birimi aracılığı ile uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine sahip bir stabilize silah sistemidir.

STAMP Sistemi üzerinde bulundurduğu Elektro Optik sistem sayesinde, gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin tespit edilmesini, hedeflerin otomatik olarak tanınmasını, takip edilmesini ve atış yapılabilmesini sağlamaktadır.

STAMP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi

Silah nişan hattının, sistemin monte edildiği platformun hareketlerinden etkilenmemesi ve hedef üzerinde kalabilmesi için, taret stabilize edilmiştir. Aynı zamanda otomatik hedef takip ve balistik hesaplama yeteneğine de sahip sistem ile üzerine yerleştirilmiş olduğu platform veya hedef hareket halindeyken isabetli atış yapılabilmektedir.

STAMP Sisteminde silah olarak, 12.7 mm M2 veya 12.7mm GA-19/A Gatling, 7.62 mm makinalı tüfek ya da 40 mm bomba atar kullanılabilmektedir. Farklı görev ihtiyaçları için deniz araçlarındaki radar, meteorolojik algılayıcı ve benzeri algılayıcılarla entegre edilebilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN, deniz araçlarına silah sistemi entegrasyonuna devam ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum