BAE Systems’den Çok Amaçlı Zırhlı Araç ailesi

AMPV (Çok Amaçlı Zırhlı Araç), ABD Ordusu’nun Vietnam Savaşı dönemi ve eski M113 araç ailesinin yerini alma programıdır. Program, Zırhlı Tugay Muharebe Ekibinin (ABCT) geleceği için çok önemlidir ve ordunun koruma, hareketlilik, güvenilirlik ve birlikte çalışabilirlik stratejisini yerine getirmektedir. AMPV, ABCT ile entegre olacak ve M1 Abrams Tankı ve M2 Bradley ile birlikte çalışacak şekilde geliştirilmektedir. Ordu, AMPV’yi askerlerin güvenliği ve bekası için en büyük önceliği olarak belirlemiştir ve bu nedenle zorlu koruma gereksinimlerini karşılamaktadır. AMPV, Bradley muharebe aracının ve M109A7 kundağı motorlu obüsün özelliklerinden yararlanarak ABCT araç filosundaki ortak özellikleri artırmaktadır.Çok Amaçlı Zırhlı Araç (AMPV) (Görsel: U.S. Army Acquisition Support Center)ABD Ordusu ve BAE Systems, şu anda beş AMPV varyantının düşük oranlı üretimini yapmaktadır. Varyantlar, asker taşımacılığı için genel amaçlı bir aracın yanı sıra görev komutanlığı, havan topu taşıyıcısı, tıbbi tahliye ve tıbbi tedavi versiyonlarını içeriyor. AMPV, Ordu için hızla sürekli muharebe yeteneği sağlayan, olgun, düşük riskli ve uygun maliyetli bir çözümdür. BAE Systems, ABD Deniz Piyadelerine amfibi muharebe aracı üretecek

Amfibi Muharebe Aracı (ACV), BAE Systems tarafından İtalyan şirketi Iveco Defence Vehicles ile iş birliği içinde tasarlanan ve üretilen yeni nesil bir 8×8 amfibi zırhlı araçtır. Yeni bir amfibi muharebe aracı edinme programı, 1972’den beri ABD Deniz Piyadeleri ile hizmet veren eski paletli amfibi muharebe araçlarının AAV (resmi adı AAVP-7A1) yerini almak üzere 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyadeleri (USMC) tarafından başlatılmıştır.

2015 yılı kasım ayında BAE Systems, 16 adet ACV prototipi teslim etmek için 103.7 milyon dolarlık bir mühendislik, üretim ve geliştirme (EMD) sözleşmesi almıştır. Sözleşme kapsamındaki ilk prototip 2016 yıl aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyadelerine (USMC) teslim edilmiş ve 2017 yılı sonunda 16 prototipin teslimatı tamamlandı.

BAE Systems, 2018 yılı haziran ayında 30 adet Amfibi Muharebe Aracının (ACV) ilk teslimatı için 198 milyon dolarlık bir sözleşme almıştı. Sözleşme ayrıca 204 adede kadar aracın teslimatı için seçenekler içeriyor ve toplam sözleşme değerini 1,2 milyar dolara çıkarıyor. BAE Systems, ilk 36 adet araç için 2020 yılı Aralık ayında ilk tam oranlı üretim sözleşmesini ve 2021 yılında 36 adetlik ek üretim sözleşmesini almıştır.

Kaynak: DefenceTürk

BAE Systems’den Çok Amaçlı Zırhlı Araç ailesi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum